0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 5. 2018

Boardinghouse (1982)


Libujete-li v céčkových bracích a k vaší spokojenosti vám stačí pár polonahých dam, tak jste tady správně. Jinak od toho dejte ruce pryč…!


V sedmdesátých letech byl Hoffmanův dům uzavřen, kvůli několika nevysvětlitelným vraždám, které se v něm udály. Po deseti letech od těchto hrůz se do domu nastěhuje charismatický Jim Royce, který je navíc obdařen i telekinetickými schopnostmi. Aby zde nežil sám, nabídne jej k dispozici mladým a hlavně svobodným ženám, které si ho za to nejen hýčkají, ale občas se mu i za to odmění svým tělem. Co víc by si mohl přát? Snad jen, aby tajemná síla domu zůstala navždy „spát“, jenže ta to nemá rozhodně v plánu. Noví nájemníci v ní opět probudí touhu zabíjet a brzy všem v domě půjde o holé přežití…



Český název: Penzion pro svobodné dámy

Režie: John Wintergate
Rok výroby: 1982
Délka: 98 min
Země: USA

Hrají:
John Wintergate...(Jim Royce)
Kalassu...(Victoria)
Alexandra Day...(Debbie Hoffman)
Mary McKinley...(Cindy)
Brian Bruderlin...(Richard)
...a další


Další z řady těch filmů, které klidně mohli navždy ujít mé pozornosti a nic závratného by se nestalo. Jsem sice rád, že jsem si mohl udělat další pomyslnou „čárku“ na mém seznamu, ale rozhodně bych věděl o jiných mnohem příjemnějších věcech, jak strávit ztracený čas jeho sledováním. Popravdě ani moc nevím, co bych měl k této patlanině pořádně napsat. Nějak výrazněji se pitvat v naservírované zápletce asi nemá ani pořádně význam, protože ona sama je tak plytká, chaotická a nezajímavá, že jsem měl několikrát chuť se prostě zvednout, poděkovat kámošovi za pozvání a pivko, no a jít raději ven se psem.

John Wintergate si totiž viditelně řekl, že by nebylo špatné rozbít doma prasátko, obvolat pár lehkých děv a kamarádek svojí staré, no a natočit si pěkně u sebe doma (samozřejmě nesmí chybět bazén) nějaký ten lehce erotický kousek říznutý jako horor. Den předtím narychlo splácal během kalby scénář, přihodil trošku mysteriózna, překecal ženu a ostatní děvčata aby alespoň jednou během natáčení ukázaly prsa, s některými se i „ na oko“ pomiloval a nakonec tam šoupnul trošku umělé krve, céčkové gore a bylo hotovo. Děvčata sice přehrávala jako prase a textu měly jen minimálně, ale nahoty se rozhodně nebály, občas zavzdychaly na kameru, no a měly vyděláno.

Hororový fanda tak každopádně zapláče nejen nad výsledkem, ale i samotnými prvky (dají-li se nazvat hororovými). Nicméně jsem tam narazil asi na dvě docela slušné scény, které tento patos zachránily od odpadního ohodnocení, ty a jak jinak polonahá děvčata. Taky si asi otevřu penzion pro svobodné děvčata. Co se těch rozmazaných psycho scén týče, tak kdyby se toho chopil někdo zručnější, nemuselo to zrovna dopadnout katastrofálně, protože jistý potenciál by se v nich přece jenom dal najít. Jenže tady byla kamera i střih opravdu otřesná.

Hodnocení:
30% 



Žádné komentáře:

Okomentovat