0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 12. 2017

Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child, A (1989)

Alice ještě nemá vyhráno, protože Freddy se jen tak lehce nevzdává…

Alice a Dan se po poražení Freddyho sblížili a začali spolu chodit. Nyní je oba čeká maturita a poté plánování společné budoucnosti. Jejich idylku však naruší nová vlna nočních můr, které opět začnou Alice ve snech pronásledovat. Jak je to možné, vždyť byl Freddy jednou provždy zahnán zpátky do pekla, nebo ne? Démonický vrah se však jen tak lehce nevdává už má vyhlídnuté nové oběti. Jako první mu podlehne Dan a Alice se psychicky zhroutí. Navíc zjistí, že je těhotná. Může snad Freddy využít snění ještě nenarozeného dítěte, aby mohl opět vraždit? Na své otázky musí Alice urychleně najít odpovědi, protože její nejbližší přátelé začnou jeden po druhém za podivných okolností umírat. Klíčem by mohla být Kruegerova minulost a především jeho matka, která však již před časem zemřela…



Český název: Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu
Režie: Stephen Hopkins
Rok výroby: 1989
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Lisa Wilcox...(Alice)
Danny Hassel...(Dan)
Robert Englund...(Freddy Krueger)
Kelly Jo Minter...(Yvonne)
Erika Anderson...(Greta)
Beatrice Boepple...(Amanda Krueger)
...a další


S přírůstky do série se doslova roztrhl pytel, ale s každým dalším dílem se jejich celková kvalita doslova třese v základech a pomalu ale jistě to začíná sklouzávat k průměru. I tentokrát usedl do režisérského křesla nový režisér a podobně jako u čtyřky se zde střídaly horší chvilky s těmi lepšími. Bylo dobře, že u toho zůstala postava Alice, kterou jsem si na konec i docela oblíbil a hned na úvod se dočkáme docela povedené scény ze sprchy. Atmosféra nastavila slušnou laťku a tempo udržela i během smrti Dana. Potom to začalo trochu haprovat a scénárista se nám snažil hrát na city – ty emoční výlevy hlavní hrdinky mě moc nebrali, ale naštěstí se velmi záhy pustil Freddy do práce a opět se bylo na co dívat.

Legenda v pruhovaném svetříku nehodlal své oběti nějak šetřit ani tentokrát a nezapomněl ani „vypotit“ několik trefných hlášek. Stále více jsem však začal nabývat dojmu, že scénárista Leslie Bohem asi moc nestudoval práce svých předchůdců, protože jsem narazil na několik momentů (informací, situací), které byly v rozporu s tím, co jsme viděli nebo se se dozvěděli v předchozích dílech. Což mi na jednu stranu dost vadilo, ale tvůrci si mě zase udobřili několika povedenými scénami a gore lahůdkami.

Lisa Wilcox však byla tentokrát ještě více k sežrání než minule a tak jsem byl ochotný jim i ledasco odpustit. Přesto začínám nabývat dojmu, že tahle série už mi toho moc nabídnout nemůže. I tentokrát se možná nechám trochu unést a lehce nadhodnotím celkovou kvalitu tohoto filmu, stejně jako jsem to udělal u čtyřky a dám tomu znovu lehce nadprůměrné ohodnocení. Mám prostě pro Freddyho určitou slabost. Nicméně má trpělivost nepotrvá věčně, to jsem si jistý!!! Škoda že neukázali ten gangbang z psychiatrické léčebny…


Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat