0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 12. 2017

Nightmare on Elm Street, A (2010)

Freddy bez Englunda? No fuj…

Pětice teenagerů z malého městečka Springwood trpí děsivými nočními můrami, ve kterých jsou pronásledování démonickým chlápkem v pruhovaném svetru a rukavicí s ostrými břity. Jeden po druhém následně také umírají za velice podivných okolností a ti co zatím přežili, mají obrovský strach usnout. Přestože spánek potřebují, dělají vše proto, aby zůstali vzhůru. Pokud však chtějí přežít, musí začít pátrat ve své minulosti a zjistit, co mají s Freddym Kruegerem společného. Musí si ovšem pospíšit, protože ON jim nedá ani chvíli oddychu…



Český název: Noční můra v Elm Street
Režie: Samuel Bayer
Rok výroby: 2010
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Rooney Mara...(Nancy Holbrook)
Kyle Gallner...(Quentin Smith)
Jackie Earle Haley...(Freddy Krueger)
Katie Cassidy...(Kris Fowles)
Thomas Dekker...(Jesse Braun)
Kellan Lutz...(Dean Russell)
...a další


Tomuto filmu jsem se dlouhých sedm let vyhýbal jako čert kříži. Nejsem a nikdy nebudu příznivcem remaků, přestože některé z nich jsou skoro stejně dobré jako originál. Myslím si, že Noční můra remake rozhodně nepotřebovala a už vůbec ne takový, jako je tento. Producent Bay si řekl, že když mu to vyšlo s Texaským masakrem či Amityville tak to určitě vyjde i s Noční můrou a Pátkem 13. To se však chlapec šeredně spletl a spousta fanoušků ho za to začala doslova nenávidět. Tohle parazitování na slavných (kultovních) sériích se totiž může šeredně vymstít, zvláště když do režisérského křesla usedne takový debil, jakým Samuel Bayer je. Absolutně nedokážu pochopit, jak mohl získat post režiséra, když do té doby točil jen hudební videoklipy.

Samozřejmě se jeho nezkušenost hned projevila, ale nemůžeme házet všechnu vinu jen na něj. Páni scénáristé se totiž sice rozhodli obejít Cravena, vykrást kostru jeho příběhu, ale hlavně do toho všeho zamíchat ještě několik svých „nápadů“ a to tomuto filmu prostě zlomilo vaz. I když je pravda, že nejvíc jim nikdo nemohl odpustit, že se Robert Englund tentokrát neobjevil ve své životní roli a jeho náhradník Jackie Earle Haley byl prostě pěkné jelito. Navíc ta hnusná maska mně nasrala asi nejvíc. Tohle že měl být Freddy? Boha-jeho to byla žumpa, kterou jsem jen těžko rozdýchával a jediný důvod proč jsem tomu rovnou nevlepil ODPAD, bylo těch několik slušně natočených scén, při kterých se alespoň na chvíli objevila hororová atmosféra.

Ještě teď jsem neskutečně nasraný, ale dokážu ocenit i těch několik světlejších chvilek, které se v remaku objevily. Těch pár záběrů z Freddyho minulosti taky ušlo, ale na průměr to prostě nemělo. Byl jsem hodně zvědavý, jak si povede Katie Cassidy, no a skutečně patřila k tomu lepšímu, co nám herecké obsazení nabídlo. Většinu fandů ovšem jistě víc potěšily její soukromé fotky, které se časem objevily na internetu, než její postava v tomto filmu. Takže si prostě myslím, že tento film je naprosto zbytečnou záležitostí, kterou už znovu vidět nepotřebuju.


Hodnocení:
Slabých 40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat