0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 3. 2017

Rest Stop (2006)

Zastavovat na amerických odpočívadlech, je životu nebezpečné! A to doslova…

Dospívající Nicole se rozhodne utéct od rodičů a se svým přítelem Jessem, se vydávají do Kalifornie. Během cesty si potřebuje odskočit a tak zastaví na odlehlém odpočívadle. Když vykoná potřebu, zjistí že Jesse i s autem zmizel a ona na tomto odporném místě zůstala úplně sama. Plakáty informující o zmizelých osobách jí moc klidu na duši nepřidá. Zoufalá Nicole však nemá ani tušení, že to nejhorší na ní teprve čeká. Zpovzdálí jí totiž sleduje řidič žlutého Fordu F-150 s poznávací značkou KZL 303, který s ní rozhodně nehodlá jednat v rukavičkách. Dívka si nejprve myslí, že jde jen o nejapný žert, ale velmi záhy pochopí, že proti ní stojí psychopat, který ji jen tak nenechá na pokoji. Navíc nápisy na místních toaletách jasně dokazují, že za volantem auta musí sedět lidská zrůda a sériový vrah…



Český název: Odpočívadlo
Režie: John Shiban
Rok výroby: 2006
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Jaimie Alexander...(Nicole)
Joseph George Mendicino...(Jesse Hilts)
Nick Orefice...(vrah / kzl-303)
Deanna Russo...(Tracy Kress)
Joey Lawrence...(Deacon)
...a další


Americké dálnice a zvláště odlehlé silnice nejsou opravdu bezpečným místem pro cestování. O tom jsme se ostatně přesvědčili již mnohokrát. Především díky záplavě filmů v nichž vždy figuruje nějaký ten psychopat a nemusí to být vždy jen vyšinutý stopař. John Shiban však nechtěl jen prach-sprostě kopírovat již mnohokrát viděnou zápletku a tak se pokusil napsat něco mnohem odvážnějšího a svým způsobem i lehce „originálního“. Proč neokořenit podobný psycho thriller prvky duchařiny že? Jenže to by k tomu musel mít trošku odlišnější přístup a hlavně zbytečně nepouštět uzdu své fantazii. Protože z toho nakonec vzešel jen těžko stravitelný patos všeho možného.

Tudíž jde o hodně průměrný horor / thriller, který má místy docela zajímavé momentky,
ale jeho kvalitu hodně sráží nelogické chování hlavní hrdinky a především zdlouhavě nudné pasáže. Což je docela zarážející, když film netrvá zas až tak moc dlouho. Místy má děj skutečně našlapanou atmosféru, která je však záhy vystřídaná naprosto nelogickou scénou, u které nezbývá než jen zakroutit hlavou. A podobných momentů zde byla celá řada. Když už jsem konečně začal cítit zajímavou porci napětí a atmosféra skutečně vypadala k světu, pohřbil to režisér nějakou blbostí či situací, při které zůstává nejednomu divákovi doslova rozum stát.

Místy mi přišlo, jakoby ani pořádně nevěděl co chce točit. Navíc se během sledování samotné zápletky zrodilo tolik otazníků, na které nedostaneme vůbec žádné (či jen částečné) odpovědi, že to až pěkné nebylo. Nevím možná se vám podobné filmy libí a já mám docela rád scénáře, u kterých musím zapojit i svůj mozek aby mi to celé do sebe zapadlo, ale zde to prostě nefungovalo. Sice jsem pochopil (tedy doufám), co tím autor myslel, ale i tak nejsem moc spokojený s finální podobou. Dalo se na tom rozhodně víc zapracovat. Po stránce hereckých výkonů toho není moc co říct – hlavní hrdinka předvedla průměrný výkon, rodinka v karavanu byla pěkně pošahaná a to je tak vše. Rozhodně měl tento námět navíc.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat