0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 3. 2017

Catacombs (2007)

Návštěva sestry v Paříži se záhy změní v zoufalý boj o přežití v místních katakombách…

Victoria přilétá do Paříže, aby zde navštívila svou sestru Carolyn a užila si několik společných dní. Její sestra však vede poněkud divoký život a tak místo prohlídek muzeí jí ukáže jinou historickou památku. Tou jsou rozsáhlé podzemní katakomby, které v minulosti posloužily jako největší masový hrob pro miliony těl. Nyní se zde potají konají nejrůznější párty a alkohol zde teče proudem. Victoria se zde seznámí se sestřinými kamarády, kteří jí poví strašidelnou historku o tajemném kultu a jejich potomku – obdobě antikrista v kozlí kůži /masce, který přežívá v katakombách a zabijí lidi. Jde jen o místní pověru, nebo skutečnost? To brzy pocítí Victoria na vlastní kůži, protože se v temných chodbách ztratí a začíná nabývat dojmu, že jí někdo nebo něco sleduje. Její nejhorší předtucha se skutečně naplní a boj o holý život může začít…



Český název: Katakomby
Režie: Tomm Coker, David Elliot
Rok výroby: 2007
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Shannyn Sossamon...(Victoria)
Pink...(Carolyn)
Mihai Stanescu...(Jean Michele)
Emil Hostina...(Henry)
Sandi Dragoi...(Llaves)
...a další


Filmy odehrávající se v temných stísněných prostorách, mám docela rád. Ve většině z nich se totiž rozpoutá slibně se stupňující atmosféra a samozřejmě v nich nechybí ani napětí. Jenže u tohoto kousku jsem byl vážně na vážkách, zda si z nás tvůrci neudělali stejnou prdel, jako z Victorie. Samotné prostředí bylo docela dobré, ale jinak kromě neustálého řvaní hlavní herečky a záběrů na kmitající se nohy, to za moc nestálo. Napětí jsem zde totiž postrádal téměř celou dobu a přestože mnozí tvrdí opak, tak si za tímto tvrzením budu stát.

Celé mi to totiž přišlo až moc vyumělkované a zjednodušeně řečeno mi to prostě chyběly ony pověstné šokující zvraty, či vybafnutí zpoza rohu. Hlavní hrdinka pořád jen utíkala za mihotání světla baterky, řvala aby na sebe lépe upozornila i během schovávání se za určité věci a kamera mnohdy snímala raději lebky a kosterní pozůstatky, než aby se věnovala tomu, co by divák viděl mnohem raději. Ona ta „výzdoba“ katakomb skutečně naháněla hrůzu (tedy pokud by jste se tam procházeli sami), ale po chvíli to už přestalo být zajímavé.

Nezachránil to ani smažkovský hudební doprovod. Zpěvačka Pink by se měla raději věnovat jenom tomu co umí a hraní to rozhodně není. Škoda, že v tom jezírku nebyly alespoň nějaké orgie. Musím se ovšem přiznat, že ke konci mě to docela chytlo. Konečně se výrazně zlepšila atmosféra a já doufal alespoň ve strhující finále. Jenže ten úplný finish to celé posral a to na plné čáře. Ono šokující odhalení kdo že za tím stojí, totiž vůbec šokující nebylo – tedy pokud jste pozorným divákem a nemusíte se ani moc namáhat. Shannyn Sossamon si tak sice mohla vyřvat hlasivky, ale viděl jsem jí už předvést mnohem lepší výkony a tady prostě ani ona nedokázala zachránit alespoň průměrné hodnocení.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat