0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 3. 2017

Goosebumps (2015)

Jack Black v rodinné komedii, která tak trochu koketuje i s hororovým žánrem.

Mladík Zach se přistěhuje se svou matkou do malého městečka a z této změny není vůbec nadšený. Tedy jen do chvíle, kdy se seznámí se sousedovou dcerou Hannah. Má to však jeden háček a tím je její nepříliš vlídný otec Stine. Ten si totiž nepřeje, aby se Zach ochomítal okolo jeho dcery a především jejich domu. Když však jednoho večera uslyší z jejich domu dívčin křik, rozhodne se jednat. Nejprve kontaktuje policii, ale ta po výslechu Stinea odejde, aniž by se přesvědčila, jestli je jeho dcera v pořádku. Proto se Zach rozhodne jednat na vlastní pěst. Společně se svým jediným „přítelem“ Champem se vkradou do sousedova domu. Zde zjistí, že Stine je ve skutečnosti úspěšným autorem série úspěšných bestsellerů a ve svém domě má všechny své knihy zamčené na zámek. Svou nevědomostí otevřou jednu z knih a způsobí tím hotovou katastrofu. Stineova monstra z knih jsou totiž skutečná a on je drží z dosahu lidí uvězněné právě ve svých knihách. Zlomyslné monstra pod vedením břichomluvecké loutky začnou terorizovat obyvatelé městečka a hodlají se svému tvůrci šeredně pomstít. Stine, Zach, Hannach a Champ tak musí spojit své síly, aby jejich řádění zastavili a navrátili je zpět tam kam patří…



Český název: Husí kůže
Režie: Rob Letterman
Rok výroby: 2015
Délka: 104 min
Země: USA

Hrají:
Dylan Minnette...(Zach)
Odeya Rush...(Hannah)
Jack Black...(Stine)
Ryan Lee...(Champ)
Amy Ryan...(Gale)
...a další


Přiznám se, že kdybych na tohle šel do kina s domněním, že se bude jednat o „klasickou“ hororovou komedii, odcházel bych zřejmě hodně zklamán. Pokud bych tam tedy nešel s dítětem. Tento film je totiž opravdu určen hlavně pro menší publikum a nálepka „rodinný film“ je zcela oprávněná. Naštěstí jsem si tentokrát dopředu zjistil, o co v něm půjde, takže se žádné nemilé překvapení nekonalo. Spíš jsem od toho nečekal vůbec nic. Jack Black mi sice není neznámý, ale jelikož moc nesleduji přiblblé americké komedie, ani jsem nikterak nepostřehl jeho kariérní úpadek.

Ničím extra ovšem mezi svými mladšími kolegy nevyčníval. Stejně jako zbytek osazenstva podal obyčejný průměrný výkon. Milovníci podobných fantasy dobrodružných komedií si snad přišli na své, ale já byl hlavně zvědavý na hororovou stránku děje. Ta zde byla zastoupena rozmanitými postavami (filmovými monstry), z nichž někteří byli po vizuální stránce docela povedení. Hlavně se mi líbil ten pudl. Vlkodlak v trenkách či vražední trpaslíci byli spíš k smíchu, ale tak coby se taky v podobné komedii dalo čekat. On celkově ten příběh zas až tak špatný nebyl, tedy hlavně z pohledu dětského diváka. Dobro proti zlu, trocha romantiky a hlavně neohrožení dětští hrdinové.

Mně však lezl neskutečně na nervy představitel Champa, kterému bych nejraději zakroutil tím jeho zubatým úsměvem již po několika minutách. Jeho postava byla neskutečně odpuzující, stejně jako ten jeho řev. Chápu, že v podobných filmech musí být vždy nějaký ten debílek, ale tenhle byl korunovaný pablb. Vrátil bych se ale k samotnému filmu – ač nám místy tvůrci nabídli docela povedenou atmosféru i momentky (a to hlavně podobě útoků knižních monster), tak zde převyšovaly pasáže, při kterých jsem se dost nudil. Právě tento fakt mě nejvíce nahlodával při konečném rozhodování, jak tento film vlastně ohodnotit. Nebyl jsem vyloženě zklamán, ale vlastně ani nevím, zda Husí kůži potřebuji ještě vidět znovu. V mých očích jde o obyčejný průměr, který mi brzy vyšumí z hlavy.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat