0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 3. 2017

Big Bad Wolf (2006)

Nelítostný a hlavně věčně nadržený vlkodlak – hrůzostrašná kombinace v dosti netradičním a hlavně ujetém zpracování…

Teenager Derek si udělá potají kopii klíče od chaty svého nevlastního otce Mitchella, aby zde mohl strávit nerušený večer se svou přítelkyní Sam a dalšími dvěma páry. Se svým otčímem nemá vůbec dobré vztahy – spíše se navzájem nesnáší. Během večera plného sexuálního jiskření však dojde k nečekané události. Ozve se vlčí zavití a obrovská chlupatá bestie doslova zmasakruje všechny jeho přátelé. Jen Derek a Sam na poslední chvíli uniknou ze spárů vlkodlaka, jenže jejich historce nikdo nevěří. Proto se oba rozhodnou pátrat na vlastní pěst a čeká je nemilé překvapení. Derek se začne hrabat ve věcech svého otčíma a nabude dojmu, že vlkodlakem musí být právě on. Jenže jak to dokázat a hlavně přežít? Vlkodlak totiž ještě neskončil…



Režie: Lance W. Dreesen
Rok výroby: 2006
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Trevor Duke-Moretz...(Derek Cowley)
Kimberly J. Brown...(Sam Marche)
Richard Tyson...(Mitchell Toblat)
Sarah Aldrich...(Gwen Cowley)
Christopher Shyer...(Charlie Cowley)
Sarah Christine Smith...(Cassie)
...a další


Už je to hodně dlouhá doba, kdy jsem tento velice rozporuplný vlkodlačí film viděl poprvé. Bylo to ještě v době, kdy RTL po večerech vysílala hororové filmy a od té doby jsem na něj doslova zapomněl. Nedávno jsem však na něj znovu narazil a tak jsem si prostě musel osvěžit paměť a pořídil si ho. Ne nadarmo jsem jej označil slovem „rozporuplný“, protože přesně takové jsem z něj měl pocity i tentokrát. Nevím, zda ho zařadit mezi klasické béčkové vlkodlačí filmy, nebo hororové komedie. Celá zápletka je totiž místy prošpikována laciným černým humorem a situacemi, které by prostě v čistokrevném vlkodlačím filmu byly jen těžko akceptovatelné.

Zápletka sama o sobě je hodně naivní a nebýt všech těch sexuálních narážek a netradičního chování chlupaté bestie, asi bych ho rovnou poslal do odpadních vod. Samotný vzhled vlkodlaka je totiž dost chabý a to samé se dá říci i o většině speciálních efektů (potažmo na první pohled zřetelné gumovitosti gore). Nicméně právě díky tomu a samozřejmě ujetosti tvůrců mohly vzniknout všechny ty bizarní situace, které se tu objevily v dosti hojném počtu. Vlkodlak nejen že hýří smyslem pro černý humor, ale ještě byl i řádně nadržený.

I proto se zde kromě několika utržených končetin, dočkáme i několika znásilnění pohledných dívek (to bylo snad taky jediné opravdové plus) a docela trefných hlášek. Hororový fanda si však nejednou bude ťukat na čelo, zda to mysleli tvůrci opravdu vážně, nebo na něčem „jeli“. Místy se tu však podařilo navodit i celkem zajímavou atmosféru, takže ve finále se přece jenom přikloním alespoň k průměrnému ohodnocení. Přece jenom jsem se tu občas zasmál a byla jen obrovská škoda, že nejpěknější ženská zemřela hned ze začátku a ještě k tomu si své odpanění nestačila ani pořádně užít...

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat