0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 3. 2017

Saw V (2008)

Agent Strahm hodlá dokázat, že Hoffman není jen nevinnou obětí skládačkového vraha, ale jeho oddaným následovníkem...

Detektiv Hoffman chce i nadále pokračovat ve šlépějích Jigsawa, ale prozatím si hodlá „užít“ oslavy policejního sboru i veřejnosti z usmrcení skládačkového vraha. Musí se mít však na pozoru, protože agent Strahm přežil svou zkoušku a je to právě on, kdo Hoffmana podezřívá, že byl (je) oním druhým pomocníkem Johna Kramera. Strahm byl sice z případu odvolán, ale přesto i nadále sbírá důkazy, které by jej usvědčili, což samozřejmě Hoffman nehodlá dopustit. Jejich finální souboj se blíží, ale ještě předtím je potřeba uvést do chodu další brutální hru, kterou si tentokrát nedobrovolně zahraje pětice lidí…



Režie: David Hackl
Rok výroby: 2008
Délka: 92 min
Země: USA / Kanada

Hrají:
Tobin Bell...(Jigsaw / John)
Costas Mandylor...(Mark Hoffman)
Scott Patterson...(agent Strahm)
Betsy Russell...(Jill)
Mark Rolston...(Dan Erickson)
...a další


Pětka začíná přesně tam, kde skončil čtvrtý díl. Sice již pod taktovkou nového režiséra, ale dle traileru to vypadalo, že bychom se i tentokrát mohli dočkat pěkně krvavé podívané. Hned na úvod je nám nabídnuta zkouška agenta Strahma, který ji s vypětím všech sil přece jenom přežije. Tím vlastně začíná jeho honba za dopadením Hoffmana, kterého Strahm podezříval již delší dobu. Což divák samozřejmě přijme s povděkem, protože jde vlastně taky o jedinou dobrou věc, kterou nám pětka nabídla.

Podíváme se totiž do minulosti samotného Hoffmana a zjistíme, proč se rozhodl pomáhat Johnovi při jeho brutálních hrách (zkouškách). Což byla taky jediná možnost, jak do filmu vrátit Tobina Bella, když už je jeho postava mrtvá. Právě tyto scény jsou mnohem lepší a zodpoví nám několik otazníků z minulých dílů. Občas šli však tvůrci až příliš do detailů, což tomu dost uškodilo. Opět si totiž protiřečili s tím, co se nám snažili nabulíkovat minule. Myslel jsem si, že tvůrci konečně dostanou rozum, ale jak vidno tak ne.

Už mě to přestává pomalu bavit a sám sobě se divím, že se pořád dívám na další pokračování. Protože jak jistě víte, tato série ještě zdaleka nekončí. Kromě agentovy cesty za odhalením Hoffmana, je divákům nabídnuta ještě druhá dějová linka. V té budeme sledovat osudy pětice lidí, kteří se sice navzájem neznají, ale mají toho společného víc, než by se mohlo zdát. Čeká na ně několik pastí a rozhodnutí, které výrazně sníží jejich počet. V mých očích jde však o nejslabší díl celé série, přestože i zde je k vidění několik zajímavých scén.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat