0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 3. 2017

Nine Dead (2010)

Zjistěte proč tu jste, jinak všichni zemřete!

Západ Ameriky je v posledních dnech informován o sérii únosů, které má na svědomí neznámý muž v masce. Jeho devět obětí se následně probouzí v neznámé místnosti. Všichni jsou připoutáni k tyčím uprostřed místnosti a jejich únosce jim oznámí, že každých deset minut zemře jeden z nich. Pokud tedy nezačnou spolupracovat a nezjistí, co je všechny spojuje a proč zde jsou. Hodiny spustí odpočet a hra „na pravdu“ může začít. Každý z nich skrývá nějaké tajemství a je jen na nich, zda s ním vyjdou ven, nebo si ho sebou vezmou na věčnost…



Režie: Chris Shadley
Rok výroby: 2010
Délka: 98 min
Země: USA

Hrají:
Melissa Joan Hart...(Kelley)
William Lee Scott...(Jackson)
James C. Victor...(Eddie Vigoda)
Marc Macaulay...(otec Francis)
John Terry...(vrah)
...a další


Nejčastěji je tento film přirovnáván k sérii SAW, která ve své době odstartovala hotové „šílenství“ a předhánění nejrůznějších tvůrců, kteří se chtěli svést na vlně vzrůstajícího diváckého zájmu o podobné filmy. Bohužel se však ukázalo, že většina těchto následovníků za moc nestojí a tento film je toho (ne)zdárným příkladem. Ze všeho nejdůležitější je totiž přijít se zajímavým scénářem, poutavým dějem a hlavně slušnou dávkou atmosféry a napětí. Tady se však většiny z toho snad ani nedočkáme, nebo lépe řečeno v množství tak malém, že následující minuty pro vás budou doslova nekonečné.

Může za to především fakt, že se tvůrci zaměřili především na dialogy, nikoliv na vytvoření potřebné atmosféry, která by diváky posadila „na prdel“. Většina postav byla totiž naprosto nezajímavá, zpočátku všichni kecali jen samé žvásty, které vás ani při troše dobré vůle nezajímali a když už se konečně začal jejich počet snižovat, museli jsme si vystačit pouze s tím, že maskovaný vrah přišel, zazněl výstřel a následně se odtáhlo tělo oběti mimo záběr kamery. Což bylo na můj vkus dost chabé.

Postupem času se sice začaly některé postavy pěkně vybarvovat (nejen za pomoci vyprávění, ale i vzpomínkových scén), ale atmosféra byla pořád téměř na bodu mrazu. Prostě jsem k nim necítil žádné sympatie. Vše do sebe začalo pomalu zapadat a já se těšil na velké finále. To co ovšem následovalo na konci filmu, raději ani nechci moc komentovat. Našel bych tu sice několik slibných okamžiků, ale ani ty nestačí alespoň na průměrné ohodnocení. Nine Dead tak sice není úplně nudným filmem, ale opravdu ho stačí vidět jednou a už nikdy více.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat