0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 3. 2017

Summoned (2013)

Dvanáct porotců odsoudilo sériového vraha Evana Lucase k trestu smrti. Nyní po pěti letech od jeho popravy, začínají jeden po druhém umírat za velice podivných okolností...

Za velice podivných okolností zemře jistý spisovatel Nathan, který byl před pěti roky předsedou dvanáctičlenné poroty, jenž odsoudila k smrti nechvalně proslulého sériového vraha Evana Lucase. Tomu byla následně podána smrtící injekce, ačkoliv až do své smrti tvrdil, že je nevinný. Detektivové Lyons a Callendar berou případ jako sebevraždu. Když však za tři dny zemře další člen poroty, začnou mít o svém úsudku pochybnosti. Ty má i mladá Laura, která byla rovněž členkou poroty. Okolo ní se začínají dít podivné věci a ona nabývá dojmu, že se musel vrátit ze záhrobí Lucasův duch, aby se pomstil za svou nespravedlivou smrt. Začne tedy pátrat na vlastní pěst, ale musí si pospíšit, protože postupně umírají další porotci a již brzy bude na řadě ona sama. Stojí za vším opravdu duch, nebo se jen někdo snaží pomstít za jeho smrt, či snad hodlá zamést všechny stopy, které by mohly pomoci objasnit případ půlnočního vraha?



Český název: Porotci
Režie: Peter Sullivan
Rok výroby: 2013
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Ashley Scott...(Laura Price)
Bailey Chase...(detektiv Michael Lyons)
Cuba Gooding Jr...(detektiv Callendar)
Tim Abell...(George Harris)
Dylan Vox...(Evan Lucas)
...a další


Filmů jejichž zápletka se točí okolo zmrtvýchvstání sériových vrahů, či neprávem odsouzených lidí toužících po odplatě, tu už byla celá řada. Tudíž si Sullivan nevybral zrovna námět, který by překypoval originalitou. No a když k tomu připočítáme, že jde o televizní film, je asi všem jasné, jaká podívaná nás asi čekala. Ze začátku to sice vypadalo na slušnou duchařinu, nabídnutá atmosféra při úvodním mordu nebyla nejhorší, ale postupem času se to změnilo jen v další „díl“ jedné z mnoha televizních kriminálek.

Napětí opadlo a vše se točilo hlavně okolo nezáživných dialogů a pátrání hlavní hrdinky. Na tom by snad nebylo nic špatného, kdyby do toho dali tvůrci více akce, slušné vraždy a hlavně nepřidusili ono mysteriozno pod pokličkou. Místo toho si však divák začne nudou kousat nehty a nervózně pokukovat po časomíře. Prostředek filmu je totiž dost jalový a to po všech stránkách. Pořád se jen přesunujeme z místa na místo, hlavní hrdinka postupně odškrtává další jména ze seznamu porotců, ale na obrazovce kromě nápisů na zamlženém zrcadle nevidíme nic zajímavého.

Místy mi dokonce přišlo, že se v tom scénárista i režisér v jedné osobě sám pěkně zamotal. Teprve ke konci našel správný směr a nabídl nám alespoň trošku ucházející závěr. Šokující odhalení sice nikoho moc nepřekvapí, ale tak snaha se cení. Po stránce hereckých výkonů to taky nebyla žádná sláva. Ashley Scott má sice pěkný kukuč, ale jako tahounka celého filmu se moc neosvědčila. To samé se dá však říci i o hlavní „hvězdě“, kterou není nikdo jiný než pomalu vyhasínající Cuba Gooding Junior. Ten tady byl však spíše do počtu. Porotci tak možná potěší milovníky televizních detektivek s nadpřirozenou tématikou, ale hororový fanda bude nejspíš dost zklamán. Vyložená katastrofa to sice nebyla, ale do průměrného filmu to mělo daleko. Nebýt několika slibných scén a povedenému začátku, šel bych s hodnocením ještě níže.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat