0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 3. 2017

Demonic (2015)

Zlo nikdy nespí! Zvláště ve starých amerických domech, kde se vždycky někdo pokusí vyvolávat duchy...

Detektiv Lewis si hodlá užít příjemný večer se svou přítelkyní psycholožkou Elizabeth. Během rychlého nákupu lahvinky dobrého vína, je však kontaktován policejní dispečerkou, aby se ihned přesunul k opuštěnému domu, který se „pyšní“ nechvalnou historií. Před 25 lety se v něm odehrála krvavá tragédie, kdy během vyvolávaní duchů přišlo o život několik lidí. I nyní je v domě nalezena krev a těla tří obětí mladých „lovců duchů“. V jednom z pokojů však Lewis najde žijícího chlapce Johna, který je ihned vzat k výslechu. On jediný jim totiž může říct, co se zde odehrálo. Navíc jak se zdá, dva jeho kamarádi jsou stále pohřešováni. Zabil je snad John sám, nebo se jim skutečně podařilo navázat kontakt se záhrobím? Obývá tento dům ZLO, nebo jde jen o práci psychicky narušeného jedince? Detektiv Lewis a jeho tým má kromě Johnova svědectví k dispozici i několik videonahrávek. Jenže to co se během dnešního večera dozví, nikdo z nich nečekal ani v nejhorším snu…



Režie: Will Canon
Rok výroby: 2015
Délka: 83 min
Země: USA

Hrají:
Frank Grillo...(detektiv Mark Lewis)
Maria Bello...(Dr. Elizabeth Klein)
Dustin Milligan...(John)
Cody Horn...(Michelle)
Scott Mechlowicz...(Bryan)
...a další


Kombinace detektivky a duchařiny vypadala slibně a zvučně znělo i jméno Jamese Wana na obalu. Tady šlo však spíše o reklamní trik jak nalákat co možná nejvíce diváků, protože on na tomto filmu spolupracoval jen opravdu minimálně. Will Canon se mu sice snažil co nejvíce přiblížit, ale přestože měl v rukávu docela velké trumfy, žádné eso z něj nakonec nevytáhl. Což ve mně vyvolalo mírné zklamání, zvláště když samotný scénář vypadal docela poživatelně. V žádném případě však nejde o žádnou pecku, kterou bych musel vychvalovat do nebes. Spíše jen o další tuctový průměr, který mi velmi brzy vyšumí z paměti.

Zápletka jako taková taky zrovna originalitou nečiší, ale dalo se z toho vyždímat rozhodně mnohem více, než se nakonec stalo. Zvláště když už se tu objevilo několik zajímavých lekacích scén, které sice vyděsí opravdu jen slabé nátury a byly snadno předvídatelné, ale alespoň částečně prokrvily samotnou atmosféru. Ta nám místy naservírovala (zvláště ke konci) docela zajímavou podívanou, ale chtělo si to více pohrát s napětím i speciálními efekty. Ty totiž rovněž postrádali potřebný šmrnc. Ponurý dům a jeho děsivé tajemství totiž samo o sobě k dokonalosti nestačí.

Zvláště když podobných filmů existuje celá řada a konkurence je mnohdy mnohem konstruktivnější. Co se hereckých výkonů týče, tak nikdo ze zúčastněných vyloženě nezazářil, ale ani totálně nezklamal. Maria Bello však mohla dostat mnohem větší prostor, protože už několikrát dokázala, že hrát docela umí. Frank Grillo však na vše nestačil a ti mladí mu zrovna moc nepomáhali. Takže závěrem mi nezbývá říci nic jiného, než že Demonic sice neskončil fiaskem a dá se na něj určitě podívat, ale žádnou díru do světa rozhodně neudělal.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat