0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

4. 3. 2017

Jian gui 2 (2004)

Proč se tolik zajímají duše zemřelých o těhotné ženy?  

Mladá Joey neprožívá zrovna nejšťastnější období. Randí s ženatým Samem, který však v poslední době hledá všelijaké záminky, aby s ní nemusel trávit čas, v práci už se nějaký ten čas neukázala a jediné co dělá je nakupování a utrácení peněz. Takový život jí už nebaví a tak se psychicky nahlodaná žena rozhodne skoncovat se životem. Spolyká velké množství pilulek a ulehne do svého hotelového lože. Jen o vlásek unikne smrti a po výplachu žaludku se probouzí v nemocnici. Od té chvíle již však nikdy nebude nic jako předtím. Joey totiž začne vidět duchy mrtvých lidí, kteří ji pronásledují téměř na každém kroku. Navíc zjistí, že je těhotná. Aby toho nebylo málo, všimne si, že ji sleduje tajemná postava neznámé ženy…



Český název: Oko 2
Režie: Danny Pang, Oxide Pang Chun
Rok výroby: 2004
Délka: 95 min
Země: Hong Kong / Singapur
Alternativní název: Gin gwai 2

Hrají:
Qi Shu...(Joey)
Jesdaporn Pholdee...(Sam)
Eugenia Yuan...(Yuen Chi-kei)
...a další


Po prvním asijském Oku jsem měl z toho pokračování menší obavy (nedokázal jsem si představit, že jak by režisérské duo mohlo pokračovat v návaznosti na první díl). Naštěstí bratři Pangové dokázali přijít s něčím opravdu „novým“ a způsob presentace jejich reinkarnace byl hodně dobrý. Bohužel ani zde se jim nepodařilo vyvarovat nudným pasážím, které mě doslova ubíjely. Stejně jako v jedničce je první polovina horší, než ta druhá. Těch několik slabých pokusů o vylekání diváka, na mě nemělo vůbec žádný účinek.

Nicméně od scénky na nádraží šla jak samotná atmosféra, napětí i co se zajímavých situací týče, kvalita filmu výrazně nahoru a já si ho začal konečně užívat. Zápletka nám konečně ukázala svou temnou stránku a vše začalo příjemně houstnout. Kromě několika lekacích scén přišly na řadu i takové, při nichž nejednoho diváka a hlavně těhotné ženy pořádně zamrazí. I díky tomu se nakonec Oko 2 stalo poživatelným hororem. Do té doby se totiž dal děj hodnotit jen jako nezajímavé drama, bez záživných momentů.

Nejvíce bych vyzdvihl opět hudební doprovod, který byl místy až mrazivý a herecký výkon Shu Qi. Tuto herečku mám hodně rád a patří mezi mou TOP 5 (co se asijských hereček týče). Žádné zbytečné přehrávání se z její strany nekonalo a ostatní kolegy a kolegyně převyšovala svým projevem minimálně o jednu třídu. I proto není divu, že se našlo i několik diváckých ohlasů, kteří údajně prožívali „muka“ hlavní hrdinky společně s ní. Oko 2 tak nakonec přece jenom překročilo hranici lehkého nadprůměru.


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat