0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 1. 2015

Watchers II (1990)


Měli se stát nerozlučnou dvojicí v boji s nepřítelem. Jenže tento plán dostane při výbuchu tajné laboratoře vážné trhliny.

V tajné laboratoři dojde k usmrcení dvou vládních úředníků, kteří zde chtěli nepovoleně studovat velice nebezpečné stvoření zvané Outsider. Hlavní vědec Jason neuposlechne příkaz nadřízených, najme několik výrostků, aby zničili laboratoř a osvobodili uvězněná zvířata. Dojde však k nečekaným komplikacím a laboratoř exploduje. Většina zvířat se zachránila, stejně jako inteligentní zlatý retrívr Einstein a Outsider. Oba se však dávají na útěk. Zatímco pes najde ochranu u mariňáka Paula, agresivní predátor se vydává po jeho stopách a zabíjí každého, kdo se mu připlete do cesty. 



Český název: Pronásledovatelé 2
Režie: Thierry Notz
Rok výroby: 1990
Délka: 101 min
Země: USA

Hrají:
Marc Singer…(Paul Ferguson)
Tracy Scoggins…(Barbara White)
Timothy Marlowe…(Jason)
Irene Miracle…(Sarah Ferguson)
Don Pugsley…(Smith)
…a další

Volné pokračování původních Watchers se nějak neliší od svého předchůdce. Tedy hlavně co se kostry příběhu týče. Spíše to vypadá na „remake“, ale nenechte se mýlit. Hlavním problém dvojky bylo to, že nešel do kin, ale rovnou na VHSky. Tím pádem se tvůrci připravili o zisk, ale popravdě nevím, jestli by se nějak závratně navýšili. Rozdíl mezi oběma filmy není vůbec propastný, spíše jsou zhruba na stejné úrovni. Jednička svého následovníka ovšem na plné čáře porazila, hlavně co se hereckých výkonů týká. 



Marc Singer a Timothy Marlowe se sice snažili, seč mohli, aby své postavy zahráli co možná nejpřesvědčivěji, ale Michael Ironside tu citelně chyběl. Nebo lépe řečeno solidní záporná postava, která by ještě více „prokrvila“ děj. Ten se totiž až příliš podobal tomu, co jsme měli možnost vidět minule a i to je hlavním důvodem divácké nespokojenosti. Tím druhým byla zbytečně zdlouhavá stopáž. Přece jenom nám toho Thierry Notz nenabídl tolik, aby udržet atmosféru a napětí v rovnoměrné míře po celou dobu.


Další slabinu vidím v samotném monstru. Protože tentokrát nezůstalo jen u náznaků, ale divák má možnost jej spatřit v celé svojí „kráse“ hned několikrát. A gumový obleček opravdu nějak závratným maskérským uměním nebyl. Příjemnou změnu však vidím v tom, že z rodinné podívané se to tentokrát změnilo na akční řežbu. Mrtvých tu bylo dost, hlášek a krve taky, takže u mě přece jenom nakonec zavládla spokojenost.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat