0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 1. 2015

Battledogs (2013)


Jedno kousnutí vlkem málem zapříčiní zkázu celého New Yorku.

Na New Yorském letišti vypuknou z nenadání hotová jatka. Lidé jsou zde zabíjeni velkými vlky a ti kteří nezemřou, se jimi velmi rychle stanou. Do akce je povolán generál Monning, který svým mužům dá rozkaz, letištní halu obklíčit a zamořit uspávacím plynem. Díky tomu se podaří umístit spoustu nakažených do speciální karantény, ale počet obětí je hrozivý. Proto president USA vydá rozkaz celou záležitost pořádně prošetřit a tohoto úkolu se ujme major Hoffman. Ten má společně s doktorkou Ellen zjistit, kdo se stal nultým přenašečem, který vlkodlačí „virus“ do Ameriky přivezl. Netuší však, že generál hodlá vlkodlaky využít pro válečné účely a neštítí se odstranit z cesty všechny, kdo nějakým způsobem ohrozí jeho ďábelské plány. 



Český název: Vlkodlak: zabijácký virus
Režie: Alexander Yellen
Rok výroby: 2013
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Craig Sheffer…(Major Brian Hoffman)
Dennis Haysbert…(General Christopher Monning)
Kate Vernon…(Dr. Ellen Gordon)
Ariana Richards…(Donna Voorhees)
Bill Duke…(President Donald Sheridan)
…a další

První známky nervozity jsem zaznamenal již při zjištění, že jde o „TV film“ a ještě k tomu ho natočilo The Asylum. Znám jejich výtvory moc dobře a většinou jde o nehorázné braky, které jsou ovšem občas i celkem zábavné a tak jsem tomu dal šanci. Začínající režisér Alexander Yellen však ukázal, že v sobě alespoň trochu talentu má, což se ovšem o scénáristovi říci nedá. Každopádně velké plus vidím v obsazení celé řady známých herců, kteří asi neměli zrovna do čeho píchnout, nebo se snažili oprášit zašlou slávu. Každopádně tato céčková záležitost místy skutečně nabídla zajímavou podívanou, která si rozhodně zaslouží alespoň nějaké bodové (procentuální) ohodnocení zaslouží. Zas až taková sračka to nebyla. 



Pro ty co Asylum neznají, to bude asi hodně nerozdýchatelné, ale zasvěcení už vědí, že od nich se málokdy dočkáte nějakých lepších efektů či dobrého scénáře. Takže digitální vlkodlaci byli po všech těch (MEGA)monstrech příjemnou změnou. Tedy rozhodně ne na oko, protože jejich vzhled byl katastrofální, ale jinak se chlapcům tentokrát gore scény docela „povedly“. Za to ve scénáři byly díry jak v ementálu a logika si vzala během natáčení raději dovolenou. Popravdě jediný důvod proč jsem se na to dodíval až do konce, byla Ariana Richards. Tu si jistě ještě pamatujete z Jurského parku.


Ono celkově bylo herecké obsazení celkem překvapivé: drsňák z Predátora Bill Duke, hvězda z Posledního Mohykána  Wes Studi, prezident ze seriálu 24 hodin Dennis Haysbert či bývalý Krotitel duchů Ernie Hudson. Ti všichni se zde rozhodli ztrapnit svou účastí a přestože se alespoň trochu snažili předvést něco ze svého hereckého umění, na výrazné zlepšení kvality filmu to žádný velký efekt nemělo. Velice rád bych napsal, že Battledogs mohli vytěžit mnohem více ze svého potenciálu, ale to by museli nějaký mít. Tohle byla jen účelová jednohubka, která chtěla vytřískat nějaké ty peníze, aby mohlo The Asylum rychle natočit zas nějakou jinou hovadinu.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat