0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 1. 2015

TITanic 2000: Vampire of the Titanic (1999)


Máte rádi laciné a hlavně ujeté parodie, nad kterými většina jen ohrnuje nos? Tak to jste na této bizarní plavbě vřele vítáni.

Roku 2000 je postavena nová nejmodernější loď na světě, kterou majitelé trefně nazvali TITanic. Svým klientům chtějí dopřát opravdový luxus, ale jaksi nevyšli s rozpočtem a tak museli na několika místech ušetřit na materiálu a bezpečnosti. Doufajíc, že si toho nikdo nevšimne. Jinak je ovšem posádka docela veselá kupa a to samé se dá říci i o samotných pasažérech. Na této velkolepé plavbě zažijí spoustu legrace, ale jen do doby než se naplní jejich osud. No možná i potom. 



Režie: John Paul Fedele
Rok výroby: 1999
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Tina Krause…(Shari O'Kari)
Tammy Parks…(Vladamina)
John Link…(Willy)
Fred Mekeel…(Sir Leonardo of DiCaprio)
Michael R. Thomas…(Eegor / Kapitán Skimmer)
…a další

Tato „hororová komedie“ skutečně není pro každého, což berte jako první varování. Pokud máte rádi céčkovou podívanou, laciné triky (Připadá vám ta loď jako z nějakého lodního simulátoru? Ne, to se vám skutečně nezdá!), trochu erotiky a opravdu debilní scénář, tak jste na této palubě s radostí vítáni. John Paul Fedele se jak vidno rád vyžívá v natáčení parodií, které koketují jak s hororovým žánrem, tak i s tím erotickým. No a tenhle chlapík rozhodně nehodlal jen tak napodobovat legendární a mnohými oblíbený Titanic scénu po scéně. I když některé momenty a situace vám jej určitě budou připomínat.



Svůj kousek postavil především na dementních postavách, které se chovají opravdu ledabyle, jen ne normálně. Což je také největší doménou tohoto filmu, hned vedle nezapomenutelných hlášek (rovněž dost ulítlých) a nahých slečen. Nahota tu hraje důležitou roli, protože jedna z postav je upírka (Tammy Parks) hledající novou upíří královnu. Vše je však natočeno decentní formou, nečekejte žádné porno. Co se týká hlášek, tak pokud neumíte cizí jazyk, jste ze hry venku. Což by byla ovšem škoda, protože byste přišli o nejsrandovnější – či nejtrapnější (záleží, jak si to kdo přebere) potopení v historii.


TITanic 2000 se tak stává pomyslným milníkem mezi slušnou parodií a totálním odpadem. Ne každému se totiž líbí filmy, které si zakládají na co největší ujetosti, bizarnosti postav a tricích které smrdí laciností na sto honů. Nevím, možná jsem se už úplně zbláznil, ale já si tu necelou hodinu a půl vážně užil. Po dlouhé době jsem mohl vypnout mozek a nechal se unášet na vlně céčkového nevkusu.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat