0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 1. 2015

Lobos de Arga (2011)


Španělská komedie o staré kletbě a vlkodlacích, u které se jistě docela slušně pobavíte.

Tomás se po 15 letech vrací do rodné vesničky Arga. Přestože se nikdy nestal příliš úspěšným spisovatelem, má si zde převzít ocenění. Jeho příjezd však neprovází žádné ovace a jak se zdá, ani jej nikdo nepoznává. Tedy až na jeho bývalého přítele Calixta a strýce Evarista. Velmi záhy se však ukáže, že pozvání byla jen dopředu připravená past, Tomás je omráčen a vhozen do temného labyrintu chodeb pod vesnicí. Před sto lety totiž byla na jeho rod uvalena děsivá kletba a on jakožto poslední žijící potomek rodu Marino jí má zastavit. Pokud se totiž proroctví nenaplní, bude postihnuta celá obec. 



Český název: Hra vlkodlaků
Režie: Juan Martínez Moreno
Rok výroby: 2011
Délka: 98 min
Země: Španělsko
Alternativní názvy: Game of Werewolves, Attack of the Werewolves

Hrají:
Gorka Otxoa…(Tomás Marino)
Carlos Areces…(Calixto)
Secun de la Rosa…(Mario)
Mabel Rivera…(Rosa)
Manuel Manquina…(Evaristo)
…a další

Jedná se o docela dobrou španělskou hororovou komedii, která se snaží udržet svižné tempo od začátku až do úplného konce. Pokud máte rádi onu pomyslnou buranskou „příchuť“ podobně laděných kousků, jste tady správně. Tvůrci si na nic nehrají, prostě se jen snažili nabídnout divákům co možná největší porci ulítlé zábavy, černého humoru a ucházející triky. Navíc se vše podstatné dozvíme již z úvodních titulek, takže se následně můžeme nechat unášet touto netradiční podívanou.  Humor i napětí je nám tu presentováno rovnou měrou a každý si tu určitě přijde na to své.



Postavy jsou správně ulítlé, vypouští z úst jednu hlášku za druhou a i když to místy zavání trošku trapností, dá se jim to díky jejich buranství odpustit. Vše je nám totiž podáváno tak legrační formou, že jim ty některé přestřelky jistě odpustíte. Navíc samotní vlkodlaci nevypadají zas až tak zle. Jen je potřeba říci, že jejich eliminace byla opravdu pestrobarevná a i v těchto rádoby „nervy drásajících“ momentech si užijete spoustu zábavy. Tím je vám samozřejmě jasné, že o nějaké ponuré atmosféře tu nemůže být ani řeč. Napětí se tu sice na několik okamžiků skutečně objevilo, ale nebylo zde prioritou, na které by příběh stavěl.


Režisér Moreno odvedl slušnou práci a určitě se za svůj přínos do vlkodlačího subžánru stydět nemusí. Lobos de Arga je příjemnou oddechovkou, která vás měla za úkol především rozesmát, nikoliv vystrašit. Tak to mějte na paměti, pokud si budete chtít film pustit. Jen by tomu možná slušela trochu kratší stopáž.


Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat