0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 1. 2015

WolfCop (2014)


Ujetá komedie o policistovi, který rád holdovat alkoholu a nepřestal s ním, ani když se z něj stal Vlkodlak.

Lou je naprosto neschopný zástupce šerifa, ze kterého si utahuje celé město a jeho nejlepším přítelem je alkohol. Lítá z průšvihu do průšvihu a jediným místem kde je opravdu šťastný je barová židle v jeho oblíbeném podniku. Jednoho večera je na obchůzce napaden neznámým útočníkem a následně je na něm proveden starodávný rituál. Díky němu se dokáže proměnit ve vlkodlaka, ale chvíli trvá než svůj „dar“ dostane pod kontrolu. Následně se jej rozhodne využít v boji se zločinem. Netuší však, že někdo v pozadí s ním má úplně jiné plány. 



Režie: Lowell Dean
Rok výroby: 2014
Délka: 79 min
Země: Kanada

Hrají:
Leo Fafard…(WolfCop / Lou Garou)
Amy Matysio…(Tina)
Sarah Lind…(Jessica)
Jonathan Cherry…(Willie Higgins)
Corinne Conley…(Bradley)
…a další

Hororových komedií není nikdy dost, zvláště těch naprosto ujetých a tento kousek je toho zdárným příkladem. Nesmíte ho však absolutně brát vážně (protože ani on sám se tak nebere) a přistoupit na jeho „stupiditu“. Takže se pohodlně usaďte, nechte si po ruce nějaký ten alkohol, zapomeňte na předsudky a zcela jistě se vám dostane velká porce laciné (ale účelové) legrace. Pokud tedy máte rádi morbidní černý humor a nevadí vám, že hlavní postava je totální trotl. Jedno upozornění na začátek: „Pokud se ve vašem okolí ztrácí psy a kočky, NEJEZTE hotdogy!!!“. Přesně touhle hláškou začíná i tento film. 

Lowell Dean se s ničím moc nepáral, takže rozhodně nehledejte v příběhu nějakou hlubokomyslnou myšlenku. Tenhle chlapík se rozhodl naservírovat divákovi co možná nejvíce ujetého humoru (ala TROMA) a retro zábavy, což se mu v některých scénách skutečně povedlo. Jakmile se totiž uskuteční proměna ve vlkodlaka (ta byla docela na slušné úrovni), započne celá škála gore efektů, které jistě potěší nejednoho rýpala. No a nahota tu nakonec našla rovněž uplatnění. Ještě aby ne, když se tu objevila hned dvojice pěkných hereček. Svlíkla se sice jen Sarah Lind, ale její scéna z vězeňské cely potěší určitě nejvíce „zoofily“. 


Wolfcop ovšem není pro každého, takže očekávám spíše negativní ohlasy. Nicméně pokud máte rádi podobně laděné (ujeté) komedie, neměli byste si ho nechat ujít. Tenhle vlkodlačí film si však osobně zaznamenám ve své filmotéce tučným písmem, protože jsem ho určitě neviděl naposledy. Na zvednutí nálady, to byla ta nejlepší volba, jaká mě mohla napadnout.


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat