0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 1. 2015

Late Phases (2014)


Slepý veterán z Vietnamu musí ještě jednou ukázat, že nepatří do starého železa.

Slepý veterán z Vietnamu Ambrose je svým synem dovezen do nového domu společně se svým psem. Zdejší komunita se skládá převážně z důchodců, takže by tu mohl konečně nalézt zasloužený klid. Jenomže hned první noc někdo brutálně zavraždí jeho sousedku a smrtelně zraní milovaného vlčáka. Ambrose se následně dozví, že jedenkrát za měsíc zde za záhadných okolností zemře jeden důchodce. Prý za to můžou zdivočelí psi, ale on je přesvědčen, že za vším je někdo úplně jiný. Jeho instinkty jej varují před blížícím se nebezpečím a tak se rozhodne pátrat na vlastní pěst. Je si totiž stále více jistý, že ohavné vraždy nemá na svědomí žádný pes, ale ani obyčejný člověk.



Režie: Adrián García Bogliano
Rok výroby: 2014
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Nick Damici…(Ambrose)
Ethan Embry…(Will)
Lance Guest…(Griffin)
Tina Louise…(Clarissa)
Rutanya Alda…(Gloria B.)
…a další

Tento vlkodlačí film mi byl doporučen a tak jsem si jej samozřejmě nesměl nechat ujít. Zvláště když jej má na svědomí Bogliano, o kterém jsem toho slyšel už víc než dost. Prozatím jsem měl od něj možnost vidět jen několik krátkometrážních snímků. No a tenhle chlapík mě přesvědčil, že točit celovečerní filmy určitě umí. Je sice pravda, že to nejlepší si pro nás schoval až úplně na závěr, ale Late Phases si získal mé sympatie hned od začátku. Především díky skvělému výběru představitele hlavního hrdiny (Nick Damici), který podal obdivuhodný a hlavně důvěryhodný výkon. 



Po úvodním mordu si však divák musí sakra dlouho počkat na další krvavou podívanou, protože příběh se spíše věnuje seznamování s jednotlivými vedlejšími postavami a atmosféra tak trochu stagnuje. Což někteří nemusí přijmout zrovna dobře. Zvláště když některé dialogy jsou trochu uspávající. Je však potřeba si uvědomit, že náš hrdina má jistý hendikep, kvůli kterému je velice důležité, aby se sžil se svým novým okolím. Navíc se krok za krokem připravuje na finální střet s neznámým útočníkem, kvůli kterému je nucen přijmout některá opatření a zvláště se pořádně vybavit. Tvůrci se tyto trošku nezáživné pasáže snažili alespoň obohatit o hudební vložku, která byla velmi dobře zvolená.


Závěr nás však bohatě odmění za naší trpělivost a závěrečná řežba stojí za to čekání. Zvláště pak vlkodlačí proměna byla velmi dobře zpracována. Milovníci tohoto subžánru si jistě přijdou na své. Na druhou stranu je však potřeba i říct, že finální podoba vlkodlaka už tak zdařilá nebyla. Vlastně ani nevím, k čemu bych ty ksichty přirovnal, ale Lon Chaney Jr. se musel obracet v hrobě. Late Phases však svou úlohu splnil a navíc přišel i s několika neokoukanými nápady. Víte, mě totiž většina vlkodlačích filmů přijde na jedno brdo a tak je moc často nevyhledávám. Tady jsem byl však spokojený a proto tvůrce odměním docela slušným ohodnocením.


Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat