0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 11. 2021

Triassic World (2018)

Gojirasaurus přichází na scénu, pod taktovkou samotného Asylum…

Marisa je ředitelkou Triassic kampusu, ve kterém se provádějí tajné vědecké experimenty. Právě zde přijíždí na prohlídku bohatý investor, který by konečně rád viděl, na co vlastně přispívá nemalé částky. Ke svému překvapení v podzemních laboratořích vidí několik živých dinosaurů (Gojirasaurus), kterým je experimentálně podávána lidská DNA a pokud se vše podaří, mohly by se dinosauří orgány časem transplantovat do lidského těla a „vylepšit ho“. Jenomže dojde k nečekaným komplikacím a jeden ze subjektů se dostane na svobodu a začne útočit na zdejší personál. Navíc se spustí ochranný program, který uzavře celou budovu a pokud se nepodaří uprchlého dinosaura chytit či jinak zpacifikovat do dvou hodin, bude celý objekt zamořen smrtícím plynem. Začíná boj o čas i holý život, protože predátor je čím dál tím víc agresivnější a jak se zdá i mnohem chytřejší, než by měl být. Zdá se, že někteří v této budově vědí víc než ostatní a postupovali na vlastní pěst při touze rychlého zbohatnutí…



Režie: Dylan Vox

Rok výroby: 2018

Délka: 89 min

Země: USA

 

Hrají:

Shellie Sterling...(Diana)

Joseph Michael Harris...(Thomas Adkins)

Hayley J Williams...(Dr. Marisa Martinelli)

Jennifer Levinson...(Bridget)

Greg Furman...(Dr. Charles Ovidio)

...a další


Všem je asi jasné, že když nějaký film pochází z distribuce společnosti Asylum, nemůže očekávat kousek nominovaný na Oscara. S tím je potřeba do toho jít a potom se nedivit, že se díval na céčkový brak. Oni ani nic jiného netočí (čest těm pár světlým výjimkám), ale většina jejich filmů jsou prostě paskvily, s debilním scénářem, otřesnými triky, stupidními postavami a bizarními situacemi či tvory. Tento se od nich až tolik neliší, ovšem je potřeba říci, že vyložená katastrofa to rozhodně není. Já zázraky nečekal, takže zklamán určitě neodcházím. Protože od Asylum už toho mám nakoukáno opravdu dost, dovolím si tvrdit, že Triassic World rozhodně nepatří mezi to nejhorší, co tato společnost vytvořila.

 

Poněkud vtipné mi přišlo už jen to, jak zde pojmenovali svůj druh dinosaurů (Gojirasaurus). Že by pocta? Stejně tak si nešlo nevšimnout několika obšlehnutých scén z Jurského světa a jeho pokračování. Navíc samotní prehistoričtí predátoři nevypadali zas až tak hrozně. Čekal jsem mnohem horší digitální patos – tihle byli ještě vcelku roztomilí. Dokonce se tu dočkáme i pár momentů, ve kterých se na scénu dostavila sama paní atmosféra (samozřejmě bez napětí), mrtvých tu bylo taky dost – umělou krví se rozhodně nešetřilo. Jasně většina postav byla nesympatická, chovaly se debilně – no ta jejich šéfka byla přímo odporná (Hayley J Williams vážně není můj typ)…

 

Triassic World tak díru do světa určitě neudělá, ale že bych se při jeho sledování nudil – tak to zas ne. Je mi ale jasné, že ti co na rozdíl ode mě céčkové kousky nevyhledávají, se u toho asi moc bavit nebudu. Velká škoda však je, že tam bylo víc kecání než akce. Protože některé dinosauří útoky, byli docela zajímavě natočené.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat