0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 11. 2021

You Should Have Left (2020)

Hodně lidí bude váhat, zda skutečně raději odejít, nebo si pustit tento film…

Bývalý bankéř Theo se i přes psychické problémy snaží být milující manžel a otec. Jeho problémy jsou spojeny s jeho pochmurnou minulostí. Jeho bývalá žena totiž zemřela za podivných okolností ve vaně a přestože ON byl zproštěn obvinění ze zavinění její smrti, již navždy si ponese stín pochybností kolem své osoby. Jeno nynější žena Susanna je herečka, atraktivní a o mnoho let mladší, což Theo jen těžce nese a neustále na ní žárlí. Když mu oznámí, že musí odjet pracovně na několik týdnů do Londýna, rozhodne se Theo vzít svou rodinu na pár dní na velšský venkov, aby zde relaxovali od rušného života a upevnili své rodinné vazby. Jenomže nastane pravý opak. Toto místo jak se zdá, má podivnou minulost, vevnitř vypadá větší než zvenčí a jakoby si žilo vlastním životem. Navíc je trápí děsivé noční můry a vidiny. Je to však skutečné, nepohrává si s nimi jejich křehká psychika a zvláště pak se samotným Theem?



Režie: David Koepp

Rok výroby: 2020

Délka: 93 min

Země: USA

 

Hrají:

Kevin Bacon...(Theo)

Amanda Seyfried...(Susanna)

Avery Tiiu Essex...(Ella)

...a další


Do tohoto filmu jsem šel s mírnými obavami, protože filmů o podivných domech s pochmurnou minulostí existuje už celá řada a hlavně v poslední době jsou jejich „příběhy“ jak přes kopírák. Tady jsem se však stejně jak většina diváků nechal hlavně zlákat zajímavým hereckým obsazením ústřední dvojice a pak samozřejmě jménem režiséra. David Koepp mě už dvakrát dokázal přesvědčit, že opravdu svému řemeslu rozumí, ale tady jsem byl z jeho výtvoru nakonec poněkud rozčarován. Razítko horor to dostalo zřejmě jen omylem (no budu-li s přivřeným okem počítat cca závěrečných 15-20 minut, tak možná…), jinak jde jen o velmi průměrné mysteriózní drama, které mě povětšinu svého času dost nudilo.  

 

Nezáživné tempo i děj se snažili zachránit svými výkony jak Kevin Bacon tak i Amanda Seyfried a viditelně se dost nadřeli, aby se to udrželo alespoň v průměrných vodách. Kevin je pán herec a na Amandu se vážně pěkně dívá – je to celkem pěkná holka s hezkým kukučem a ženskými křivkami, nicméně jak tak nějak pořád čekal tu hororovou podívanou a ona mrcha furt nikde. Těch pár okoukaných rádoby lekaček a hrátky se stíny rozhodně nedokázaly uspokojit můj rozmlsaný jazýček.

 

Ke konci filmu by si jako uvědomili, že točí vlastně horor a tak je nám nabídnuto pár „nočních můr“, bloudění po domě, jenž je ohybný a pružný jako elasťáky, jen z toho prostě nedokázali vymáčknout skoro nic navíc. Alespoň že ta atmosféra se na posledních pár minut zlepšila a nakonec to dávalo i jakžtakž smysl, i když jisté pochybnosti jsem měl i u toho. Tohle prostě nemá v dnešní době už šanci na úspěch a víc jak průměrné ohodnocení tomu prostě nelze ani při troše dobré vůle dát. A to ještě musím zavřít obě oči.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat