0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 11. 2021

Soul Reaper (2019)

Když vás někdo pozve na zapíjení svobody na britský zapadákov, rychle to odmítněte!

Charlie pozve na zapíjení svobody své americké přátelé do odlehlé lovecké chaty na britském zapadákově. Podivnější místo si opravdu nemohl vybrat. Již během cesty měla naše partička výstup s několika místními v tamní hospůdce a to je čeká ještě podivnější majitel chaty Ian. Většina z nich si však nehodlá zkazit tento víkend, jenomže na této akci je něco divného už od samotného počátku. Nejenom že má toto místo podivnou minulost a Charlie jim viditelně něco tají, ale postupně začnou někteří ze zúčastněných mizet…



Český název: Sklízení duší

Režie: Bob Pipe

Rok výroby: 2019

Délka: 84 min

Země: Velká Británie

 

Hrají:

Kezia Burrows...(Tina)

Stephen Evans...(Frank)

Asher Green...(Charlie)

Thomas Nelstrop...(Alex)

Alexander Tol...(Mike)

Ezra Godden...(Ian)

...a další


I v reálném životě jsou některé rozlučky se svobodou opravdu divoké a nezapomenutelné, ovšem tato amatérská britská podívaná bude patřit mezi ty, na které byste raději zapomněli hned při náběhu závěrečných titulek. O tomto filmu jsem dopředu nevěděl vůbec nic a hlavně jsem se nechal zlákat vcelku pěkným plakátem. Mylně jsem se domníval, že by mohlo jít o nějaký solidní lesní slasher, ale ona se z toho nakonec vyklubala jakási céčková fantasmagorie, která snad ani není parodií na podobné náměty.

 

Přitom začátek nevypadal zas až tak špatně. Jasně bylo to na první pohled moc laciné, scénář chatrný jak nohy devadesátileté stařenky a dialogy ne moc vtipné (spíše trapné), ale pořád jsem tomu chtěl dát šanci. Už jen proto, že ne všechny postavy vypadaly marně a cítil jsem několik nepatrných náznaků o vytvoření atmosféry. Jenže zůstalo jen u těch pokusů. Zhruba od poloviny snímku se to změnilo v naprosto nesnesitelně nudnou podívanou, při které jsem se těšil, až už konečně všichni pochcípají a to jsem ještě netušil – že samotný závěr bude vůbec to nejhorší, co jsem v životě v nějakém britském filmu viděl.

 

Dokázal bych tvůrcům odpustit špatné digitální gore scény (ty tu vůbec nebyly), hromadu klišé i vykradení jiných filmů, ale oni se uchýlili k jakési fantas pohádce o pekelných sférách, požírači duší a vše korunovali nechutným Ianem ve svatebních šatech. Konec to bylo vyloženě barevné peklo, ze kterého se vám chtělo brečet, ale ne nad srdcervoucím koncem postav, nýbrž nad ztraceným časem, který jste tomuto paskvilu věnovali.

 

Soul Reaper je přesně ten typ filmu, kterým je potřeba se vyhnout obrovským obloukem. Plakát naláká, začátek lehce zaujme, ale zbytek je jedna nehorázná kupa smradlavého hnoje.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat