0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 11. 2021

Atroz (2015)

Mexická poloamatérská zvrácenost, plná mučení, znásilňování a vraždění určená jen pro specifické publikum…

Dojde k nehodě s následkem úmrtí, při které je přejeta autem žena. Policie zadrží dva pachatele a na místo činu přijíždí detektiv Juárez. Ten objeví v autě zadržených videokameru s nechutným obsahem na pásce. Ukáže se totiž, že oba pachatelé Mike a Topo jsou ve skutečnosti násilníci a únosci, kteří s oblibou mučí, znásilňují a zabíjejí své oběti a své hrůzné hrátky si natáčejí. Během tvrdého výslechu a následného pátrání se ukáže, že nejde o jejich ojedinělý čin. Jsou nalezeny další pásky a videokazety s brutálním obsahem a Juárez se rozhodne pro vzít spravedlnost do vlastních rukou…



Režie: Lex Ortega

Rok výroby: 2015

Délka: 79 min

Země: Mexiko

Alternativní název: Atrocious

 

Hrají:

Carlos Valencia...(detektiv Juárez)

Alberto Hernandez Campusano...(Mike)

Miguel Angel Nava...(Topo)

Florencia Ríos...(Daniela)

Patricia Leih...(Jenny)

...a další


Podobně laděné filmy jsou přesně podle mého gusta. Nějak se netajím tím, že mám v oblibě nejrůznější, morbidní, bizarní, perverzní kousky. Filmové torture, snuff  (mučení, znásilňování, zohavování obětí) však dokáží šokovat převážně svým obsahem, nikoliv už samotným příběhem – ten je zde postaven na vedlejší kolej. Tahle podívaná není pro všechny, je určena jen pro specifické obecenstvo, takže se ani moc nedivím, že většina těchto filmů má docela nízké hodnocení a často se v komentářích setkávám s opovržením.

 

Mexičané – potažmo země Střední a Jižní Ameriky dost často točí netradiční podívanou a za to jsem jim vděčný. Samotné Mexiko je dost nebezpečná země nejen pro vlastní obyvatelé ale i turisty, co si budeme povídat. Pokud opustíte turistické lokality / resorty, děláte tak jen na vlastní nebezpečí. Režisér Ortega svým kouskem zaujal mou pozornost, bohužel to na mě působilo místy až moc amatérsky – což však neznamená, že by Atroz byl špatnou podívanou. Nechutný obsah pásek a brutalita obou pachatelů zřejmě zvedne nejednoho diváka se slabším žaludkem ze židle. Nelze jim upřít zvrhlé sadistické choutky a představivost jak co nejvíce a nejbrutálněji svým obětem ublížit, bohužel způsob natáčení se mi zas až tolik nelíbil. Chtěli, aby to bylo co nejvíc autentické, jenomže kamerou dost často uhýbali bokem a diváka tak ochuzovali o to nejdůležitější – což by normální vyšinutý magor neudělal a chtěl mít co nejvíc natočené utrpení své oběti.

 

Atroz tak sice nebudu určitě hodnotit záporně, ale ve svém subžánru se řadí mezi spíše průměrné záležitosti a existuje celá řada podobně laděných filmů / snímků, které mají mnohem lepší a pestřejší náplň. Brutální a nechutné to bylo, ale zároveň to mělo i dost nedostatků, což by jistě potvrdila spousta lidí, co podobným kouskům věnuje svou pozornost. Věřím však, že někdo z toho může být naprosto šokován a znechucen.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat