0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 11. 2021

Corona Zombies (2020)

Charles Band nehodlal přestat točit ani během pandemie COVID-19, ale tady šlápl dost vedle…

V roce 2020 zasáhla celý svět pandemie COVID-19. Propukla hysterie, jednotlivé státy přijali nejrůznější ochranná opatření, byl omezen pohyb, cestování, služby a dotklo se to i filmového průmyslu. I v této těžké době se však našlo mezi filmaři několik odvážlivců, kteří hodlali potěšit své fanoušky a přišli na způsob jak natáčet nové filmy, snímky, videa. Charles Band a jeho společnost Full Moon Features byli jedni z nich. Tento film pojednává o mladé ženě Barbie, která se vrací domů z nákupu a teprve po puštění zpráv v televizi, pochopí, proč se všichni chovali tak „divně a hystericky“. Vypukla pandemie korony a virus začal lidi měnit v zombie. Film byl natočený za 28 dní a jeho tvůrci k jeho vytvoření použili okopírovaných a upravených scén a dialogů z filmů Hell of the Living Dead a Zombies vs. Strippers, stejně tak i několik skutečných zpráv a záběrů z televize.



Režie: Charles Band

Rok výroby: 2020

Délka: 61 min

Země: USA

 

Hrají:

Cody Renee Cameron...(Barbie)

Robin Sydney...(Kendra)

Russell Coker...(Corona Zombie)



Ve své podstatě však tento film nemá žádnou vypovídající hodnotu. Band prostě jen využil situace a drtivou většinu jeho příběhu tvoří obšlehnuté scény, které navíc znehodnotil upravenými dialogy. Ty však většinou nebyli ani zajímavé ani moc vtipné. Tento pokus o zombie trash se zrovna moc nepovedl. Fandové obou zmíněných filmů, ze kterých se „čerpalo“ možná budou rádi alespoň za scény se zombie, ale i v tomto případě bych raději zvolil to, že si tyto filmy pustíte samostatně a budete z toho mít snad i větší požitek.

 

V reálu se totiž musíte spokojit pouze s blbou blondýnou, která rozumu příliš nepobrala a jediným čím dokáže zaujmout alespoň pánské publikum je její dekolt. Vždyť i do sprchy se chodí sprchovat v podprsence a tílku. Navíc ty její telefonní rozhovory s kamarádkou taky stály za to. Dále si nešlo nevšimnout té mediální masáže ve zprávách, ale tak to fungovalo i tady a „Svědci Covidovi“ rádi slyší tyhle ty snůšky lží a ještě jim i věří.

 

Charles Band a jeho tvorba patří mezi moje oblíbené, jenomže tady chlapec šlápl vedle. Nejen že mě to moc nebavilo (jak dějově, tak co se rádoby vtipnosti týče), ale považuji to za vůbec nejhorší věc, co jsem od něj zatím viděl. Není to totiž první film, jenž vznikl během pandemie, který jsem viděl a většina z nich se mi líbila víc, než tahle slátanina. Dokážu pochopit, že podmínky pro natáčení nebyly v té době zrovna ideální, ale mají tohle opravdu zapotřebí?

 

Corona Zombies je tak v mých očích jedna velká zbytečnost. Naštěstí netrvá moc dlouho. Přesto určitě na Banda a Full Moon nezanevřu, protože jejich tvorbu mám prostě rád.


Hodnocení:

20%

Žádné komentáře:

Okomentovat