0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 12. 2022

Unnatural (2015)

Na Aljašce začne řádit geneticky upravený lední medvěd…

Fotograf Brooking, dvě modelky Quincy, Ella a jeho asistentka DeLana přiletí na Aljašku, aby zde pořídili svůdné a vyzývavé fotky pro novou kolekci. V odlehlé mrazivé oblasti se ubytují v chatě Martina Nakose a jeho domorodých přátel, kteří jim hned na přivítanou poví děsivý příběh o místní legendě – obrovském medvědovi, který má na svědomí mnoho lidských životů. Místní je chtěli jen vyděsit a povědět co si myslí o ničení planety Země, aniž by tušili, že o několik kilometrů dále, byla vybudována tajná vědecká laboratoř firmy Clobirch, ve které se provádí genetický výzkum a experimenty na zvířatech. Jeden ze subjektů se vymkne zpod kontroly, rozpoutá krvavá jatka a následně uteče do divočiny. Jeho kroky stejně jako jediné přeživší doktorky Hanny vedou přímo k modelkám a jejich hostitelům. Boj o život může začít…



Režie: Hank Braxtan

Rok výroby: 2015

Délka: 89 min

Země: USA

Alternativní název: Maneater

 

Hrají:

James Remar...(Martin Nakos)

Sherilyn Fenn...(Dr. Hanna Lindval)

Ron Carlson...(Brooking)

Allegra Carpenter...(Quincy)

Q'orianka Kilcher...(Lily)

Ray Wise...(Victor Clobirch)

...a další


Tenhle film se mi doma na disku válel už pěkně dlouho. Pořád na něj jaksi nebyla chuť, přestože filmy (horory, thrillery) s medvědy mám docela rád a zas tak moc jich natočených není. Teď nám ale venku panuje hnusné mrazivé počasí a sněhová nadílka (nesnáším tohle roční období) a tak jsem na Unnatural nakonec dostal přece jenom „šmak“. Bohužel se ukázalo, že to moc dobrá volba nebyla. Jediným opravdu solidních diváckým požitkem byla samotná příroda a pohled na polonahá děvčata v zasněžené krajině.

 

A to i přesto, že se tu objevilo několik známějších tváří a samotný tvůrčí myšlenka, taky nebyla zrovna marná. Jenže to by museli tvůrci disponovat větším rozpočtem a kvalitnějšími triky, než nám nakonec nabídli. Dokud se pracovalo jen s náznaky či stíny a divák viděl jen kousky z geneticky upraveného medvěda, který své oběti většinou zabil mimo záběr kamery, nebo je stáhl pod led či se jen letmo mihl v záběru, bylo to docela fajn. Ani mi nevadila ta eko agitka na začátku, jakmile se však objevil v celé své kráse, byl průser na světě.

 

Ta vypelichaná maska medvěda vypadal vážně hrozně – vskutku to připomínalo spíš jakousi variaci na vlkodlačí ksicht, než ledního medvěda a pozitiva šla rapidně dolů. Do té doby nám přitom byla naservírována vcelku snesitelná atmosféra (i přes hromadu blbých dialogů), mrtvých tu bylo taky dost – některé úmrtí byli i vcelku slušně natočené, ale čím víc se blížil film ke svému závěru, tím to bylo jen horší a horší.

 

Když jsem navíc uviděl Sherilyn Fenn, dost jsem se zhrozil. Jasně věk nezastavíš, ale kde se poděla na kočka z Playboye. Navíc se mi ani moc nelíbil její herecký výkon. Ray Wise tu měl jen malý „štěk“ a James Remar to prostě nemohl utáhnout sám. Modelky měly sice pěkná těla, ale výkon taky žádná sláva. Allegra Carpenter rozhodně víc zaujme mužskou část diváků svými nahými fotkami a domácích videem na internetu, než abych jí označil za dobrou herečku. A zbytek tu byl tak nějak do počtu.

 

Unnatural má několik světlých okamžiků, ale jako celek moc nezabodoval. Pokud máte rádi stejně jako já horory/thrillery s medvědí tématikou, raději se podívejte na něco jiného.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat