0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 12. 2022

Titanic 666 (2022)

Asylum nenechá na pokoji a bez povšimnutí ani mrtvé z Titanicu… 

100 let po potopení Titaniku vyplouvá jeho nejmodernější replika Titanic III, jehož posádka a pasažéři hodlají uskutečnit totožnou plavbu trasou až k místu tragédie a uctít památku mrtvých. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že se na palubu dostala černá pasažérka, která nemá zrovna nejčistší úmysly. Idina je potomkem kapitána původního Titaniku a nehodlá se smířit s tím, že profesor Cochran na lodi uspořádal výstavu předmětů, které vytáhli z hlubin a některé z nich hodlá prodat bohatým zájemcům, aby se obohatil na úkor zemřelých. Za pomoci rituálu černé magie, probudí rozhněvané duše mrtvých, které touží po pomstě a další katastrofa obřích rozměrů je na světě…



Režie: Nick Lyon

Rok výroby: 2022

Délka: 91 min

Země: USA

 

Hrají:

Keesha Sharp...(Kapitán Celeste Rhoades)

Jamie Bamber...(Profesor Hal Cochran)

Joseph Gatt...(Brian Andrews)

Lydia Hearst...(Idina Bess)

AnnaLynne McCord...(Mia Stone)

Derek Yates...(Jackson Stone)

...a další


Společnost Asylum si prostě nedá pokoj. Tohle není její první pokus o přiživení na jedné z nejznámějších námořních tragédií, které se odehrály. Nemají finance ani schopné scénáristy a režiséry, kteří by se alespoň z poloviny přiblížili úspěšnému filmu Jamese Camerona, což nám ukázali již v roce 2010, kdy z jejich dílny vyšel céčkový paskvil Titanic II. Ale ani to je neodradilo od toho, aby to nezkusili znovu. Tentokrát se však zápletku rozhodli okořenit o hororové prvky, ale ani to jim nebylo nic platné.

 

Pokud bychom dokázali přimhouřit obě oči, tak samotná myšlenka o pomstychtivých duších by se ještě dala za skřípění zubů překousnout, ovšem samotné zpracování – jo to byla zase tragédie. Duchové spíš připomínají zombie, ale i to by se dalo ještě odpustit. Dokonce se dočkáme i několika jakžtakž snesitelných mordů, ovšem ta omáčka okolo už moc poživatelná nebyla. Většina postav je nesnesitelná, herecké výkony až na pár výjimek rovněž hodně špatné, atmosféra až na pár záblesků (těch pár vražd, samotný rituál na začátku) jalová, napětí aby tu člověk pohledal a digitální efekty taky žádná sláva.

 

Asi nejvýraznějšími postavami nebudu-li počítat prapravnučku mrtvého kapitána, byla ta manželská dvojice influencerů – která byla ale na druhou stranu zas neskutečně otravná. Z duchů bych vyzdvihl asi mrtvého houslistu a kapitána. Takže v celkovém součtu je to jen další zklamání. Jistý potenciál by se tu možná i našel, ale tvůrci tohoto filmu ho nedokázali absolutně využít. Titanic 666 tak zcela po právu zase rychle zmizí v hlubinách zapomnění. I když je potřeba říci, že Asylum natočilo ještě horší filmy, než byl tento.


Hodnocení:

20%

Žádné komentáře:

Okomentovat