0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 12. 2022

Charles (2021)

Panenka Chucky má spoustu fanoušků a tak se tu a tam stane inspirací pro natočení nějakého toho amatérského kousku…

Smrtelně nemocný psychopat a sériový vrah Charles Lee Ray se za pomoci své stejně ujeté přítelkyně Tiffany a kumpána Eddieho zmocní muže, který se zabývá voodoo a černou magií a hodlá z něj za každou cenu dostat „návod“ k převtělení své duše do jiného těla. Celá akce se však vymkne kontrole a všichni umírají. Těsně před svou smrtí se Charles pokusí provést rituál a skutečně se mu podaří svou černou duši umístit do jedné z panenek 'Good Guy'. Ta se následně ocitá ve sklepení starého domu, kde se právě přistěhoval mladý pár Michael a Samantha. Sam je těhotná a oba se už nemůžou dočkat, až budou plnohodnotnou rodinou. Jejich idylku však brzy přeruší panenka Chucky, která nezná slitování…



Režie: Mitch Francis, Luis Serrano

Rok výroby: 2021

Délka: 60 min

Země: USA

 

Hrají:

Tyler Falcoa...(Michael Miller)

Silva Morgan...(Samantha Davis)

Shannon Ray Morris...(Charles Lee Ray / Chucky)

Ray Falcoa...(detektiv Norris)

Michael Lawrence...(Eddie Caputo)

...a další


Child's Play se podobně jako jiné známé hororové série těší velké fanouškovské přízni a tak není nic nového pod sluncem, že i panenka Chucky se dočkala několika amatérských snímků. Tento fans projekt už viditelně musel stát i nemalý peníz, protože jsou zde použity celkem zdařilé speciální efekty. Samozřejmě se nejedná o žádné veledílo, ale během hodinové stopáže si diváci přijdou na své. Je zde k vidění několik vcelku solidních scén, ve kterých nechybí místy slušná atmosféra, krev a násilí. Jen na scénáři a samotných dialozích se mohlo zapracovat ještě o trochu více, ale to už bych chtěl asi moc.

 

Herecké výkony nejsou nějak oslnivé, ale s tím se dalo počítat. Hlavní roli zde hraje pihovatá zrzavá panenka se zvráceným smyslem pro humor, jejíž nejoblíbenější zálibou je zabíjení. A ta se povedla. K vidění je hned několik děsivých grimas, zabít ji taky nebude nic jednoduchého, o čemž se hlavní hrdina Michael přesvědčí hned několikrát a v neposlední řadě, svým obětem absolutně nic nedaruje. Jen škoda několika zbytečně hluchých a nudných míst/pasáží.

 

Fans snímek Charles je k vidění třeba na youtube, takže pokud budete mít zájem, mrkněte tam. Ztráta času to určitě není a ostudu tento kousek rozhodně neudělal. 


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat