0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 12. 2022

Megalodon Rising (2021)

Americké námořnictvo si to tentokrát rozdá s Číňany a rovnou trojicí Megalodonů…

Čínská loď tajně operuje v amerických vodách a snaží se za pomoci speciálního zařízení vyřadit satelity a stáhnout tajná data. Jenže paprsek přitáhne pozornost tří prehistorických monster, které se ukrývali v hlubinách Tichého oceánu, a loď se potopí. Jedinou přeživší doktorku Lee, vytáhne posádka americké válečné lodi, které velí kapitánka Lynch (sestra hrdinky prvního dílu). Ti budou muset čelit nejen trojici Megalodonů ale i další čínské válečné lodi, která připlula na místo téměř ve stejnou dobu. Vypuká tak nejen diplomatická válka, ale i boj o holé přežití. Gigantickým predátorům je totiž úplně jedno jaké je kdo národnosti, ničí vše, co se jim připlete do cesty…



Režie: Brian Nowak

Rok výroby: 2021

Délka: 83 min

Země: USA

 

Hrají:

Wynter Eddins...(kapitánka Lynch)

O'Shay Neal...(Ahearn)

Lisa Lee...(Tuan)

Freda Yifan Jing...(Dr. Lee)

Tom Sizemore...(Moore)

...a další


Jedná se o sequel filmu Megalodon z roku 2018. Opět ho má na svědomí společnost Asylum ve spolupráci se Syfy. Takže je asi všem jasné, že tady o žádnou hitparádu nepůjde a tento film klidně můžete minout bez povšimnutí. Už první díl byl céčkový paskvil a jeden z nejhorších filmů roku 2018 a tohle pokračování jej snad ještě předčilo. Ve špatném slova smyslu samozřejmě. Katastrofální scénář, triky, dialogy i herecké výkony nesmí chybět ani zde, jen tentokrát americko-ruské spory vystřídají ty s Číňany.

 

Spojitost s jedničkou je zde vedena přes sestru hlavní hrdinky z prvního dílu a vzpomínkových dialogů na události, které předcházeli tomuto pokračování. Ono celkově se tu hlavně dost mluvilo, než aby se divák dočkal pořádné akce. Hromada nudných a nezáživných dialogů dokáží otrávit nejednoho diváka víc, než nepovedení digitální Megalodoni. Ti tu sice provedou pár útoků a nevypadají úplně hrozně, ale spíš tu hrají druhé housle (ostatně tak tomu bylo i v předchozím díle). Máme tak šanci si vychutnat hlavně záběry na digitální lodě, děla, pár výstřelů – to vše (ten samý záběr) se několikrát opakuje, až vás to po krátké chvíli začne nudit. No uzýval jsem se málem nudou k smrti.

 

Ve vedlejší roli se i zde objevila jedna velmi známá tvář (Tom Sizemore), který se poslední dobou taky mihne v kdejakém braku, podobně jako jeho předchůdce Michael Madsen, ten zas měl nalákat na své jméno v jedničce. Tom tady vypadá opravdu hrozně a viditelně ho to ani nebavilo. Ani se mu moc nedivím. Podobné filmy pomalu ale jistě začínám z celé své duše nesnášet a to ještě pár let zpátky, jsem se u nich dokázal i jakžtakž pobavit. Už jich ale existuje takové množství, že na ně začínám být spíše alergický.

 

Megalodon Rising je zbytečné pokračování zbytečného filmu. Oba díly jsou céčkovým brakem a tohle je ještě horší, než jeho předchůdce a to už je co říct.


Hodnocení:

10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat