0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 12. 2022

Breed, The (2006)

Pokud na tomto ostrově uslyšíte psí zavrčení, je s vámi zle a to doslova!!!

John a jeho mladší bratr Matt zdědili starou chatku na malém opuštěném ostrově po svém strýci. Rozhodnou se zde strávit víkend se svými přáteli Sarou, Noahem a Mattovou přítelkyní Nicki. Jejich relax a zábava však mají jen krátké trvání. Hned druhý den totiž v lese narazí na zakrváceného muže, který je ještě stačí varovat, aby uprchli, než je sám doslova roztrhán na kusy smečkou zdivočelých psů. Ti následně zaútočí i na pětici přátel, jenž se stačí zabarikádovat v chatě. Na půdě objeví záznamy, že na ostrově bývalo armádní výcvikové středisko pro psy. Netuší však, že se na nich prováděli tajné experimenty a z normálních psů se stali bojoví zabijáci. Boj o přežití může začít… 



Český název: Krutá rasa

Režie: Nicholas Mastandrea

Rok výroby: 2006

Délka: 91 min

Země: USA / Německo / JAR

 

Hrají:

Oliver Hudson...(John)

Eric Lively...(Matt)

Michelle Rodriguez...(Nicki)

Taryn Manning...(Sara)

Hill Harper...(Noah)

...a další


Když jsem viděl tento film poprvé (zhruba před 11 roky), byl jsem z něj docela mile překvapený a velmi se mi líbil. No a i po letech si z něj odnáším naprosto stejné pocity, přestože hodnocení napříč internetem pomalu kleslo na hranici průměru. Já však v něm našel zalíbení i tentokrát. A to nejen díky pěkné lokaci kde se natáčelo, ale i celkové atmosféře a především faktu, že se zde pracovalo se skutečnými psi a ne s digitálním patosem.

 

Úvodní útok příjemně navnadí, bohužel potom si musíme na další akci počkat zhruba půlhodiny. Ta lehce nudí, protože jednotlivé postavy nejsou zrovna extra zajímavé, ale jelikož se zde objevilo hned několik známějších tváří a děvčata ráda nosila průsvitná oblečení (zvláště když se namočila), bylo se na co dívat i tak. Michelle Rodriguez v té době byla vycházející hvězda, Taryn Manning převážně zpěvačka, no a dvojice Oliver Hudson a Eric Lively se sice svým slavnějším sestrám asi nikdy nevyrovnají (Kate Hudson, Blake Lively), ale ani oni si nevedli zas až tak špatně.

 

Když už konečně přišli na řadu i samotní psi, atmosféra zhoustla, dojde na několik šťavnatých útoků, poteče krev a začne se umírat na obou stranách pomyslné barikády. Bylo vidět, že byli perfektně vycvičení a já musím škodolibě prohlásit, že se mi snad líbili ještě o něco více, než výkony lidských kolegů. Bohužel si nešlo nevšimnout i několika nelogických kopanců ve scénáři a některých situací, které byly dost nereálné. Což poněkud snížilo kvalitu filmu v očích mnoha diváků. A to byla vážně škoda. To ale nic nemění na tom, že na svém původním nadprůměrném ohodnocení budu trvat i nadále. Až na pár věcí jsem byl s filmem jako celkem spokojený.


Hodnocení:

70% 

Žádné komentáře:

Okomentovat