0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 2. 2015

Humanoids from the Deep (1996)


Tento televizní remake se vážně moc nepovedl. Takhle nějak to vypadá, když z naprosto průměrného filmu uděláte ještě podprůměrnější podívanou.

Čtyři mladí „ochránci přírody“ hodlají informovat veřejnost o nelegálním vylévání chemikálií do moře, kterého se dopouštějí někteří z obyvatel malého městečka. Látka, kterou obsahují, má sloužit k růstu ryb. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že tajný experiment se vymkl kontrole a vedlejší účinky umožnili vznik agresivních mutantů, kteří začnou terorizovat městečko. Během následujících dní zmizí několik obyvatel a začnou se šířit fámy o netvorech z hlubin, kteří si pochutnávají na lidském mase. Wade Parker se musí spojit s přítelem své dcery Mattem, protože i ona zmizela beze stopy a pokusit se o její záchranu dřív, než dojede armáda. Ta hodlá zničit veškeré důkazy a ztráty na lidských životech je nezajímají.



Český název: Netvor z hlubin
Režie: Jeff Yonis
Rok výroby: 1996
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Robert Carradine…(Wade Parker)
Justin Walker…(Matt)
Emma Samms…(Dr. Drake)
Mark Rolston…(Bill Taylor)
Danielle Weeks…(Kim Parker)
…a další

Jeff Yonis měl obrovskou smůlu, že jsem nejdříve viděl původní  Humanoids from the Deep (1980). Už ani ten nebyl nikterak dobrý, ale to co jsem mě možnost vidět v tomto televizním remaku, se snad ani nedá slušně popsat. Kupříkladu jsem očekával, že když už je to o šestnáct let starší, tak efekty a masky budou na větší úrovni, ale to jsem se šeredně spletl. Dokonce se tvůrci neštítili použít scény z originální verze (zřejmě kvůli malému rozpočtu). Asi největší rozdíl vidím v celkové kvalitě scénáře, protože scénárista se držel původní předlohy jen okrajově a vymyslel si spoustu vlastních scén (což by nemuselo být na škodu, kdyby to nebylo debilně natočené).



Další mínus vidím v celkové zábavnosti filmu. Tady si moc legrace neužijeme a kupodivu ani nahoty. To co v původním filmu dobře fungovalo jako doplněk, tady neuvěřitelně chybělo. Pořád se jen pobíhalo z místa na místo, diskutovalo se o ničem (ty zdlouhavé dialogy mě vážně ubíjeli) a zbytečně byly vyškrtnuty násilné scény (které obsahovaly jak nahé slečny, tak i gore), čímž neskutečně trpěla převážně atmosféra. Teprve ke konci filmu si režisér uvědomil, že je potřeba přitvrdit (protože předtím vždy slibně se rozvíjející scénu – útok mutantů přerušil střih).


Remake Humanoids from the Deep je jen podprůměrným céčkovým scifi hororem, který dle mého názoru ani nemusel vzniknout. Nic nového nám nepřinese, je v něm minimum zajímavých scén a nelogickými kopanci se to tu jen hemží. Jediné v čem předčil Jeff Yonis své předchůdce, je počet mimozemských „porodů“, ale to je tak vše. No a v neposlední řadě jsem očekával mnohem lepší herecký výkon od Roberta Carradina. Ovšem zas nebýt jeho, tak se na to asi ani nedodívám.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat