0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 12. 2013

Warm Bodies (2013)


V době apokalypsy je možné všechno. I láska mladého zombíka a pohledné blondýny.

Svět postihla další apokalypsa a většina lidí se změnila v zombie. Zbytek lidstva se uchýlil za vysoké zdi, které je chrání před hladovými zombie. Jen tu a tam pořádají mise do zničeného města, aby zde nalezli zbytky léků a jídla, které jim pomáhají v přežití. Na jedné takové jsou dcera generála Julie a její společníci napadeni skupinou nemrtvých, kteří většinu z nich zabijí. Julie se jako zázrakem podaří útok přežít, protože se jí ujme „bledý“ nemrtvý mladík R. Ten je jiný než ostatní zombie. Dokáže mluvit a jak se zdá i cítit. On se totiž i přes všechny „zombie zákony“ do blonďaté krasavice zamiloval. Sice zpočátku oba nechápou co se s nimi děje, ale brzy mezi nimi vzniká pouto. R je rozhodnutý dívku chránit nejen před ostatními zombie, ale i děsivými kostrouny, ona se zase chce vrátit zpět mezi lidi…



Český název: Mrtví a neklidní
Režie: Jonathan Levine
Rok výroby: 2013
Délka: 98. min
Země: USA

Hrají:
Nicholas Hoult …………………….(R)
Teresa Palmer ……………………...(Julie)
Analeigh Tipton …………………….(Nora)
Rob Corddry …………………………(M)
John Malkovich ………………………(Grigio)
…a další



Ještě neposkvrněn romantickými srágorami typu Stmívání a spol. jsem šel do tohoto snímku s velkým „odporem“, protože romantiku v hororech vážně nevyhledávám a ještě k tomu jde o zombie komedii. Podle toho jsem k tomu i přistupoval a přestože nejde vyloženě o průser, tak jsem moc spokojený nebyl. Je mi jasné že zombiefilové, metrosexuálové, emo a pubertální děvčata budou u následujících 98. minut vlhnout a to nejen pláčem do kapesníku, ale po hororové stránce tu toho zas až tak moc vidět není. Pokud tedy nepočítám počáteční a finální bitku. Jinak se totiž celý příběh musíme věnovat rozvíjení „lovestory“ a od toho dávám ruce pryč (jako nedivím se, že Teresa Palmer dokáže zaujmout klacek mladého zombíka – je to kus…)…
Jonathan Levine a jeho druhý přírůstek do hororového žánru – no a opět jsem velmi na vážkách, jestli je vůbec jeho přínosem, nebo jen jeho dalším prznitelem. Nerad bych se ho nějak dotkl, ale přece jenom by se měl věnovat natáčení komedií a dramat, které se hororu budou vyhýbat obloukem. Jeho další snímky si získali celkem přijatelné divácké ohlasy, takže tam mu zřejmě pšenka kvete mnohem lépe. Osobně zombie tématiku rád nemám, ale tu a tam narazím na něco zajímavého. Ale mluvící a samo se uzdravující jedince (jejichž lékem je láska), to už je opravdu moc i na komedii.  Někdo podobné hovadiny žere, ale já zmalované „emo či metrosexuální“ hrdiny fakt nemusím.
Dokážu si ovšem představit jak nadržení puberťáci a hlavně puberťačky na tohle čekají řadu v kinosálech, žerou popcorn a brečí do kapesníku. Mladá generace zblblá sérií Twilight či přiblblým Harry Potterem se mnou určitě souhlasit nebudou, ale já prostě žánrovým „potratům“ neholduju. Navíc jsou tu zombie jen tak pro okrasu a o jediné vzrušení se tak musí postarat digitální „kostrouni“. Možná by se mi to i líbilo, kdyby tu bylo alespoň víc krvavých scén či aspoň černý humor na úrovni. No nic snad se nedočkám nemilého překvapení v podobě dalšího pokračování, ale vůbec bych se nedivil, kdyby za nedlouho zas někdo nevypotil něco podobného. Každopádně Teresa Palmer má u mě zelenou a mohla by se v hororech objevovat častěji.

Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat