0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2013

Alyce (2011)


Tak podobně ujetou kamarádku bych teda určitě nechtěl!!!

Alyce žije dost samotářským životem, v práci to nemá vůbec lehké a její jedinou kamarádkou je divoška Carroll. Obě dívky se rozhodnou vyrazit do víru velkoměsta a užít si divokou noc. Opojené alkoholem a účinkem drog vylezou na střechu domu a laškují. Potom se však stane neštěstí a Alyce nechtěně shodí kamarádku z okraje střechy. Od té chvíle to jde s ní z kopce. Začne se utápět ve smutku a její už tak křehká psychika je nalomená ještě více. Snaží se najít útěchu v drogách, ale jelikož nemá dostatek peněz, začne si „přivydělávat“ vlastním tělem. To je však teprve začátek, protože její chorá představivost nezná mezí…



Režie: Jay Lee
Rok výroby: 2011
Délka: 90. min
Země: USA

Hrají:
Jade Dornfeld            …………………….(Alyce)
Tamara Feldman …………………(Carroll)
James Duval ……………………...(Vince)
Eddie Rouse ………………………(Rex)
Larry Cedar ……………………….(Harold)
…a další



Tak vám teda řeknu, že Lee se vůbec nezměnil a furt je to pěkně ujetý parchant. Zpočátku jsem jeho film moc nepobral (tím nemyslím, že bych ho nechápal), doslova jsem se nudil při sledování dvou sjetých a ožralých buchet, které si k mému zklamání ani nezalaškovaly, ale potom se to rozjelo do zajímavých parametrů. Je pravda, že na pořádnou akci (krvavou) si počkáme docela dlouho, ale po psycho stránce to byla jízda – hlavně díky pomatené hlavní hrdince. Tady ty erotické chvilky a hrátky celkem bodly. Potom jsem měl zase dojem, že sleduju černou komedii, díky zajímavému zbavování se mrtvol (mrtvolu je opravdu potřeba nejprve pořádně naklepat „bejsbolkou“, ale jako zlepšení jsem vážně cítil. Nebudu tu tvrdit, že je to nezapomenutelná podívaná, ale díky některým momentům se k filmu určitě ještě vrátím.
Ponurost z toho lze cítit už od úvodních minut, ale pomalejší rozjezd ukazoval na to, že půjde spíš o drama. Hororový fanda si tak musí počkat dlouhou chvíli, než přijde řada i na něj, ale litovat určitě nemusí. Mezi tím budou na větvi hlavně příznivci lehké erotiky a suchého humoru, který vyplňuje nudné pasáže. Jak plyne čas a mění se i osobnost Alyce, dostaví se i napětí. Ne že byste se u toho přímo měli posrat strachy, ale na scénu se konečně dostaví očekáváné psycho a „brutalita“. Musím se však přiznat, že seznámit se s takhle prdlou holkou, která by mi při sexu dělala to samé jako ona, tak jí mrdnu tou pálkou jako první. A to ještě nemluvím o oné „bizarní“ scénce z pohřbu.
Závěrečná dvacetiminutovka je už zcela v hororové režie a zvrácená režisérova představivost dostala konečně zelenou. Není od věci být nad věcí a hlavně upřímný. Přátelská výpomoc se vždycky šikne a v bytě se dá nalézt spousta užitečných věcí jako mixér či mikrovlnka – takže hurá do zbavování se těla. Asi to brzo taky vyzkouším, celkem se u toho i nasmál. O čistokrevném hororu tu nemůže být řeč ani omylem, ale už dlouho jsem od dob Pulp Fiction neviděl, něco tak ujetého – i když tady to trvalo jen krátce. No a kdyby se snad zrodilo pokračování, tak bych určitě nebyl proti.

Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat