0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2013

Seasoning House, The (2012)


Balkánské bordely se můžou stát pro své zákazníky jejich poslední štací. Nejde ani tak o to, že by v nich chytli syfilis, ale klidně je tam může někdo sejmout…

Roku 1996 zuří na Balkáně válka a chudí obyvatelé musí čelit teroru vojenských milic, které nejenomže zabijí a okrádají lidi, ale rovněž unášejí mladá děvčata, která posléze nutí „pracovat“ v malém zablešeném nevěstinci, který vede hrubián Viktor. Tak se sem dostává i hlavní hrdinka Angel, která je od narození hluchoněmá. Ta se stává oblíbenkyní „pána domu“ a aby nedopadla jako zbylé holky, musí uklízet pokoje a nadrogovat ostatní děvčata. Angel přijala svou úlohu s pokorou, ale jen do doby, kdy do nevěstince dorazí skupina vojáků pod vedením nemilosrdného Gorana. Právě tito muži před časem zabili její matku a jí samotnou unesli. Nyní jeden z jeho mužů zabije nebohou Vanyu a Angel se rozhodne pomstít smrt své kamarádky…



Režie: Paul Hyett
Rok výroby: 2012
Délka: 90. min
Země: Velká Británie

Hrají:
Rosie Day …………………….(Angel)
Sean Pertwee …………………(Goran)
Kevin Howarth ………………..(Viktor)
Alec Utgoff ……………………(Josif)
Dominique Provost-Chalkley …..(Vanya)
…a další



Říkal jsem si, že když už je dneska ten štědrý den, tak si pustím něco „light“ a namátkou jsem šáhl po tomto anglicko-jugoslávském „bordelu“. Spíše než o horor se sice jedná thriller, ale pěkně krvavý. Zatuchlá a špinavá podoba nevěstince nabídla kvalitní prostředí a bezmocnost ve společnosti nářků a lidského ponižování vytvořila solidní atmosféru. Hyett se s tím nepáral a již od prvních minut nabídne divákovi přesně to, co od podobných filmů očekává (brutalitu). Romantika a něžnosti tu nemají šanci na úspěch, tady bude pořádně cákat krev. Nejprve sice jen z tváří spoutaných holek, ale následně i samotných vojáků. Angel není zas až takovým andílkem a pěkně těm hovadům natrhne prdel.
Vůbec mi nevadilo, že hororová podstata filmu je tu spíše nulová, ale tyhle ty špinavé a místy až depresivní thrillery já prostě můžu kdykoliv. Rád si odpočinu od všech těch monster, zombie a psychopatů a podívám se na „příběh ze života“. V bordelu jsem sice nikdy nebyl, ale kdybych navštívil podobný podnik, tak věřím, že nezasunu. Již jen pohled na ty zubožené dívky a špínu je dokonalá antikoncepce. Ve filmu je však všechno dovoleno a pokud přehlédneme těch pár klišé a nelogičností, dá se ta hodina a půl přežít v docela dobrém rozpoložení. 
Jak už to tak bývá, chlapci dost podcenili křehkou dívku, která se jim za to po zásluze odmění. Nejprve si užijeme „skrývačku“ v domě, aby jí následně vystřídala honička po lese (která nesmí samozřejmě chybět). V obou případech bych jen tvůrcům vytkl několik slabších pasáží a jistou nadsázku, ale jinak jsem si to užíval. Mužské osazenstvo mi sympatické nebylo vůbec, takže jejich postupnou vybíjenou jsem přivítal s nadšením i to rychlé tempo úmrtí. Nač ztrácet čas, hlavně když teče krev!!!

Hodnocení:

60%

Žádné komentáře:

Okomentovat