0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 12. 2013

Outpost: Rise of the Spetsnaz (2013)


Neohrožený sovětský velitel se kromě nacistických vojáků bude muset vypořádat i s jejich nemrtvými experimenty…

Roku 1945 zuří válka na východní frontě a sovětské „komando“ pod velením Dolokhova má za úkol zničit německý konvoj. Past je nalíčena, všechno šlape jako po drátkách, ale poté se zmocní tajných dokumentů, se karta obrací. Stává se z nich lovní zvěř. Jednotka se rozprchne po lese a nacističtí protivníci se pustí do pronásledování. Někteří sověti jsou zabiti, jiní zajati a odvlečeni to tajného podzemního bunkru, který je pod vedením fanatického velitele Strassera. Ten zde prování podivné pokusy, které mají dopomoci Němcům vyhrát válku. Z Dolokhova a jeho mužů se stávají pokusné morčata a brzy poznají, co znamená projekt Wolf Soldat. Kromě nacistických vojáků se v podzemí totiž skrývá i něco děsivého. Jde o oživlé mrtvoly, které se mají stát páteří nacistické armády…



Režie: Kieran Parker
Rok výroby: 2013
Délka: 84. min
Země: Velká Británie

Hrají:
Bryan Larkin ………………(Dolokhov)
Iván Kamarás ………………(Fyodor)
Michael McKell …………….(Strasser)
Velibor Topic ……………….(Arkadi)
Ben Lambert ………………...(Rogers)
…a další



Po roce jsme se dočkali dalšího pokračování zombie série Outpost. Tentokrát jde o prequel původního snímku a my se ocitneme u jedné z mnoha menších akcí druhé světové války. Já tuhle hororovou sérii moc nemusím, vlastně se mi nelíbil ani jeden díl (oběma jsem dal 40%) a k mému podivu i tento třetí díl má úplně stejnou kvalitu jako jeho předchůdci. Tudíž dost podprůměrnou, přesto naprosto totožnou. Nevím proč, ale ruský silák Dolokhov si získal mé sympatie a vlastně se stal jediným světlým bodem v celém snímku. Jinak jsem to dost odzíval. Parker téměř po celou dobu nedokázal vytvořit potřebnou atmosféru, která by se k tomuto žánru slušela, jeho dílo obsahovalo tolik nelogických momentů a „přemrštěností“, že jsem je nestačil počítat a jak pevně věřím, jeho dílo brzy upadne v úplné zapomnění. Opět jsem se ovšem přesvědčil, že „pravý sovětský muž“ (jak to bylo lidem vtloukáno po desetiletí do hlavy) je prostě nepřemožitelný…
Jediné co musím režisérovi a hlavně scénáristovi pochválit je to, že nás tu tentokrát nebudou čekat zástupy nemrtvých, ale film je spíše pojat jako akční řežba a střílečka. Opravdu bylo sice úsměvné, jak náš hlavní hrdina v poklidu přetrhává pouta, vykopává dveře, morduje jednoho nácka za druhým a ani zombie pro něj nejsou překážkou (když jde na ně jen pěstmi), ale alespoň děj rychle odsýpal. Jen škoda, toho slabšího závěru. Je to sice jen mé zbožné přání, ale kéž by tohle byl zároveň i díl poslední a Outpost už dále nepokračoval, dalšími zbytečnými pokračováními.
Nechci vás však předem odrazovat, protože některým se podobné céčkové kousky prostě líbí, takže pokud máte rádi přestřelky a naháněčky v lese, které se posléze přesunou do podzemního bunkru a vše opět pokračuje na novo, tohle pro vás může být jasná volba na zabití času. Já bych vám však chtěl doporučit, abyste se poohlédli po něčem jiném. Takže pojďme si nalít kalíšek vodky na zahřátí, udělejme si další čárečku a hurá na další film. 


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat