0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 6. 2018

Hellraiser: Hellworld (2005)


Závislost na této pekelné hře vás bude stát život!!!


Na internetu se objevila on-line hra Hellworld, která funguje na bázi Hellraiser série (příběhu) a během krátké chvíle si získala mezi teenagery velkou řadu příznivců, kteří jsou na ni doslova závislí. Mezi ně patřil i mladík Adam, který však nedávno za podivných okolností spáchal sebevraždu a jeho přátelé Jake, Chelsea, Mike, Allison a Derrick se sejdou na jeho pohřbu. Jake dává ostatním za vinu kamarádovu smrt a přeruší s nimi veškeré kontakty. Tedy přesně dva roky, kdy všichni obdrží možnost získat pozvánku na soukromou Hellworld Party, kde se také všichni opět setkávají. Jejich hostitel je přivítá s otevřenou náručí, nabídne jim exkurzi po sídle s ponurou minulostí a ukáže jim ještě divnější rekvizity. Všichni jsou z akce nejprve nadšení, ale jen do chvíle kdy se ukáže, že to všechno byla jen promyšlená past. Přátelé se začnou postupně ztrácet, na scéně se objeví Cenobité s Pinheadem v čele a boj o přežití a zachování zbytku zdravého rozumu může začít…



Český název: Hellraiser: Pekelný svět

Režie: Rick Bota
Rok výroby: 2005
Délka: 95 min
Země: USA / Rumunsko

Hrají:
Lance Henriksen...(hostitel)
Katheryn Winnick...(Chelsea)
Christopher Jacot...(Jake)
Henry Cavill...(Mike)
Khary Payton...(Derrick)
Anna Tolputt...(Allison)
Doug Bradley...(Pinhead)
...a další


Osmý díl je mnohými zatracován a považován za zbytečnost a vůbec nejhorší díl celé série. Já se však u něj překvapivě docela bavil a rozhodně ho zatracovat nebudu. Všechno záleží na vkusu a já byl tentokrát zřejmě lépe naladěný než při sledování šestého dílu. Ten se mi zdál prostě horší. Ani zde to samozřejmě není žádná sláva a s původní myšlenkou to už mělo pramálo společného, ale pokud se dokážu alespoň trošku oprostit od předsudků, tak jsem si tu hodinu a půl v rámci možností dokázal užít. Na to že Pinhead a ostatní byli potlačeni do pozadí, jsem si už od pětky zvykl, takže v tomto případě nenastala žádná drastická změna. Spíš jde o brnkání na nervy skalním fandům prvních dílů.

Navíc Rick Bota (potažmo scénáristé) už dvakrát předtím ukázali, že mají kultovního Hellraisera u prdele a jde jim hlavně o vlastní obohacení na známém jméně. No a podle toho ty příběhy taky vypadali. Tentokrát se z toho stala pomstychtivá teenagerská vyvražďovačka s lehce mysteriózním nádechem a rádoby šokujícím závěrem. Který ač nebyl vůbec šokující, patřil k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto. Nicméně bych režisérovi ublížil, protože se tu a tam objevila nějaká ta celkem slušná krvavá scéna i zajímavá atmosféra, ale rozhodně bych uvítal mnohem větší nášup, než jakého se mi dostalo. Vybavení starého domu bylo ale pěkné, stejně jako závěrečné řádění Cenobitů.

Nechyběla ani trocha erotiky, pohledná hlavní hrdinka a hlavně Lance Henriksen, který odvedl slušný výkon. Ony celkově ty herecké výkony nebyli zas až tak tragické, jak mnozí popisují. Samozřejmě měli své chyby a nedostatky, ale já byl tentokrát s obsazením docela spokojený. Takže já prostě musím jít proti proudu a označit osmý díl Hellraisera za průměrnou podívanou. Tedy pro mou maličkost určitě. Absolutní propadák si totiž představuju úplně jinak, no a že jsem jich už za ty roky viděl. No nic uvidíme, co mi tato série nabídne dále…

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat