0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 6. 2018

Mom's Got a Date with a Vampire (2000)


Dětský televizní filmeček z produkce Disney Channel. 


Lynette je milující matkou tří dětí a přestože by se pro ně doslova rozkrájela, musí je občas držet zkrátka. Chelsea se začínají zapalovat lýtka a kouká po chlapcích, prostřední Adam podvádí s domácími úkoly a nechává se nejmladšího Taylora dívat na hororové filmy. Obě starší děti mají na dnešní večer své plány, ale ona jim dá za trest domácí vězení, aby zpytovali své svědomí. Což se jim samozřejmě nelíbí a tak vymyslí plán, jak se mámy na večer zbavit, aby mohli vyrazit na rande potažmo na koncert. Domluví ji rande přes inzerát, jenže ze záhadného Dimitriho se následně vyklube upír. Jako první na to přijde malý Taylor, ale sourozenci mu nevěří. Přesto se rozhodnou matku s cizincem sledovat a záhy se ukáže, jak moc své rodině zavařili. Naštěstí je tu ještě Taylor, který neváhá a zavolá na pomoc lovce upírů Van Helsinga…



Český název: Rande s upírem

Režie: Steve Boyum
Rok výroby: 2000
Délka: 85 min
Země: Kanada / USA

Hrají:
Caroline Rhea...(Lynette Hansen)
Laura Vandervoort...(Chelsea Hansen)
Matt O'Leary...(Adam Hansen)
Myles Jeffrey...(Taylor Hansen)
Charles Shaughnessy...(Dimitri Denatos)
Robert Carradine...(Malachi Van Helsing)
...a další



Walt Disney si získal nejednu generaci svými animovanými snímky a řadou kultovních postaviček, které se dodnes těší velké oblibě. Naneštěstí se rozhodli poslední roky vrhnout i na celovečerní hrané filmy a je nutno podoktnout, že zhruba polovina z nich za moc nestojí. Možná s tímto mým výrokem řada lidí souhlasit nebude, ale já to tak prostě cítím. Já přece jenom vždy upřednostňoval ty animované. Teď už na to navíc nahlížím jako člověk, který již přesáhl třicítku a některé jejich díla ve mně doslova vzbuzují odpor – tedy na to, že bych se na ně snad měl někdy dívat se svými dětmi.

Malí caparti však na to jistě budou nahlížet úplně jinak, však je to taky dělané pro ně a ne pro starého „capa“. Příběh jako takový je dětsky naivní, ale to neznamená, že by byl vyloženě špatný. Máme tu zlobivé leč milující děti, zlého upíra a zoufalé snažení zachránit svou matku z jeho spárů. Klasické schéma Dobra a Zla bylo zachováno, občas se tu objeví i několik vtipných situací a ani herecké výkony nejsou vyloženě špatné. Jenže dospívající a starší diváci se u toho budou zřejmě poněkud nudit, stejně jako já. Nečekal jsem žádnou extra hororovou atmosféru ani stříkající krev (však je to dělané pro malé děcka), ale přece jenom je tu dost nezáživných pasáží, které se daly rozhodně vylepšit.

Nicméně jde o zcela neškodný filmeček, na který se v pohodě můžete dívat i s těmi nejmenšími. Občas není na škodu se podívat i na podobné filmy. Zvláště jste-li poslední dobou už doslova „přehororován“. Je však potřeba si uvědomit, že s tímto žánrem si to moc nepotykalo a zůstat alespoň lehce nad věcí…

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat