0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 6. 2018

Hellraiser: Judgment (2018)


Poslední soud nemá jen nebe, ale i samotné peklo! Ještě že lidstvo je tak zkažené…


Bratři Sean a David dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine, což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňuje, jakoby to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe…


Režie: Gary J. Tunnicliffe

Rok výroby: 2018
Délka: 81 min
Země: USA

Hrají:
Damon Carney...(Sean Carter)
Randy Wayne...(David Carter)
Alexandra Harris...(Christine Egerton)
Rheagan Wallace...(Alison Carter)
Paul T. Taylor...(Pinhead)
Gary J. Tunnicliffe...(The Auditor)
...a další


Uběhlo jednatřicet let od doby, kdy Clive Barker přišel s dnes již kultovním Hellraiserem a získal si srdce nejedno diváka. Bohužel postupem času se z jeho geniální myšlenky stala jen ždímačka peněz a každý další díl postupně zatloukal hřebíky do rakve této série. Sestupná kvalita vyvrcholila otřesným devátým dílem, který měl na svědomí tentýž člověk, jenž tentokrát dokonce sám usedl do režisérského křesla. Gary J. Tunnicliffe měl v několika předešlých dílech na starosti efekty, masky a gore, v osmém díle si dokonce zahrál jednoho z Cenobitů, no a v devátém se stal autorem scénáře. Takže bylo jen otázkou času, kdy to celé zkompletuje a vrhne se i na režii.

Dimension Films mu sehnalo rozpočet 350 000 dolarů a tak se s radostí vrhl do práce. Co na tom, že s takovou to částkou neměl šanci dosáhnout příliš velkého úspěchu. Doug Bradley odmítl hrát i v tomto díle, čemuž se už ani nikdo nedivil. Naštěstí se však Pinheada ujal Paul T. Taylor, kterému tato role sedla rozhodně mnohem lépe, než jeho předchůdci v Hellraiser: Revelations. Bohužel ani tentokrát nedostala mnohými oblíbená postava tolik prostoru, kolik by si rozhodně zasloužila. Diváci si ho užijí opět až v samotném závěru. Na druhou stranu se ale bylo rozhodně na co koukat.

Judgment jako celek zas až tak katastroficky nedopadl a dopadl lépe, než někteří jeho předchůdci (šestý a devátý díl). A to především díky až nechutné první třetině, o kterou se postaral sám režisér Tunnicliffe, coby pekelný inkvizitor a jeho pomocníci při posledním soudu. Zvláště pak zvracející tlusťoch (hodnotitel) byl správně ujetý a v bizarnostech se pokračovalo i u poroty a chirurga. V těchto chvílích jsem doslova chrochtal blahem, protože podobně morbidní (fekální) podívanou mám docela rád. Špinavost tohoto „očistce“ však následně nahradila detektivní stránka filmu a ta už tak záživná nebyla.  Navíc tu byla i přítomnost andělské Jophiel, která mi do toho moc nezapadala. Ale tak alespoň se měl Pinhead na kom vyřádit.

Nejen že herci byli dost toporní a žádné extra oslňující výkony nepředvedli, ale místy to jejich pátrání i trošku nudilo. Potěšila krátká přítomnost Heather Langenkamp, která se před kamerou mihla coby bytná v domě úchyláka Carla Watkinse. Každopádně po předchozím zklamání budu hodnotit tento díl jako průměrnou záležitost. Lehce nechutných věcí tu bylo k vidění dost a hlavně potěšil i samotný úvod / závěr.


Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat