0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 6. 2018

Hellraiser III: Hell on Earth (1992)


Pinhead hodlá rozpoutat na Zemi vlnu bolesti a utrpění, potřebuje se však zbavit tajemné kostky, která je v držení mladé reportérky Joey. Ta je však odhodlána vůdce cenobitů zastavit a poslat ho zpět kam patří…


Mladík J.P. je arogantní boháč a majitel oblíbeného nočního klubu „Kotelna“. V jeho soukromém apartmá se střídá jedna dívka za druhou, může si koupit, co se mu jen zlíbí a právě teď dostal zálusk na podivnou sochu (pilíř duší). No a součástí tohoto tajemného uměleckého výtvoru byla i jistá kostka, kterou mu hned vzápětí někdo ukradne. Onen dotyčný se však ze svého lupu moc dlouho neraduje, protože skončí celý zakrvácený na pohotovosti a vzápětí je doslova roztrhán na kusy přímo před zrakem pohledné reportérky Joey. Ta se vydává po stopě a během pátrání zjistí, že kamenná socha pochází z nedávno zavřeného psychiatrického ústavu doktora Channarda. Navíc ji neustále pronásledují zlé sny, ve kterých se jí zjeví kapitán Elliott Spencer, jenž ženu varuje před příchodem temnoty na Zemi. V soše je totiž uvězněna jeho temnější polovina - cenobit Pinhead, který touží získat skládací kostku do své moci, aby ji mohl zničit a rozpoutat mezi lidmi chaos, utrpení a bolest. Tedy to, co ovládá ze všeho nejlépe. Joey je jediná kdo ho může s jeho pomocí zastavit…




Český název: Hellraiser III: Peklo na Zemi
Režie: Anthony Hickox
Rok výroby: 1992
Délka: 93 min
Země: USA

Hrají:
Terry Farrell...(Joanne 'Joey' Summerskill)
Kevin Bernhardt...(J.P. Monroe)
Paula Marshall...(Terri)
Ken Carpenter...(Daniel 'Doc' Fisher)
Doug Bradley...(Pinhead)
...a další



Druhý díl se s diváky nerozešel zrovna v dobrém – tedy hlavně co se osudů starých známých cenobitů týče a tak bylo potřeba napravit si u nich reputaci. Nemůžu soudit, protože já byl třeba se třetím dílem docela spokojený, ale jak je mi známo, mnoha lidem se tato podívaná moc nelíbila. Já si však velmi rychle zvykl na novou hlavní hrdinku v podobě reportérky Joey, která si rozhodně mé sympatie získala stejně jako představitelka Kirsty (Ashley Laurence). Stejně tak jsem to viděl i z pohledu další výměny na režisérském křesle, protože Anthony Hickox odvedl rovněž velmi slušnou práci. Dokonce si dovolím tvrdit, že mě trojka bavila úplně stejně jako první díl. Dvojku považuji za ještě trošku lepší kousek.

Ano je pravda, že zápletka ztratila svou pekelnou jiskru, protože opustíme děsivý svět Cenobitů, ale trojka rozhodně neztratila nic ze svého bizarního/brutálního kouzla, kterými nás uchvátili předchozí díly. Navíc zde dostal Pinhead opravdu slušný prostor ke svému řádění, což bylo pro mne nejdůležitější. Konečně jsem si ho mohl pořádně vychutnat v akci a jeho úvodní „vycucnutí“ pohledné holčiny bylo provedeno velmi pěkně. Navíc i samotná kamenná socha (pilíř duší) byla skvostná. Následný masakr v baru se mi nesmazatelně vryl do paměti, stejně jako jeho excelentní příchod do kostela. Právě díky těmto momentům u mě trojka stoupla „na ceně“.

S příchodem nových cenobitů jsem se sice musel potutelně usmívat, protože do staré gardy měli sakra daleko a to hlavně co se děsivosti týče, ale zase se s nimi divák nenudil. Bylo to akčnější, snad i brutálnější – ovšem zas na druhou stranu se lehce vytratila ona tajemná děsivost, která zdobila oba předchozí díly. Nicméně si myslím, že ostudu tento díl sérii rozhodně neudělal. Trošku mě zamrzela i změna hudebního skladatele, protože Young byl pro mé sluchové ústrojí lahodnějším autorem než Randy Miller, ale tak to je otázka vkusu každého jedince.

Hodnocení:
70% 

Žádné komentáře:

Okomentovat