0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 6. 2018

Hellraiser: Revelations (2011)


Skalní fanoušci na Pinheada nezapomněli, jenže ziskuchtivý tvůrci taky ne. Bez slušného rozpočtu a Douga Bradleyho se z toho však stal zcela po právu nejhorší díl celé série…


Dva dospívající mladíci Steven a Nico již déle nechtějí trávit nudný život v okruhu svých rodin a rozhodnou se prostě vypařit. S kamerou v ruce a trochou peněz se vydávají do Mexika, vstříc dobrodružství a sexuálním radovánkám. Jedna taková se jim však vymkne z pod kontroly, což vyústí smrtí mladé prostitutky na špinavých záchodcích. Chlapci propadnou panice a na útěku se seznamují s bezdomovcem, který jim předá podivnou skládací kostku, jenž je údajně branou do světa bolesti a rozkoše. Následně se po obou mladících slehne zem…Po roce předají mexické úřady zdrceným rodinám jejich osobní věci, kameru -která zachytila vše podstatné před jejich zmizením a skládací kostku. Nic víc se však od nich nedozví. Během následujících hodin však na všechny čeká šokující odhalení skutečné pravdy, která je nejen ukryta na pásce, ale dokonce se objeví i u domovních dveří. A bude šeredně bolet!



Režie: Víctor García

Rok výroby: 2011
Délka: 75 min
Země: USA

Hrají:
Nick Eversman...(Steven Craven)
Jay Gillespie...(Nico Bradley)
Tracey Fairaway...(Emma Craven)
Steven Brand...(Ross Craven)
Devon Sorvari...(Sarah Craven)
Stephan Smith Collins...(Pinhead)
...a další


Poté co se Gary J. Tunnicliffe mihl jako jeden z Cenobitů v mnohými neoblíbeném osmém díle této série, začal spřádat plány na další pokračovaní. Dlouhých šest let se nic nedělo a pro většinu fanoušků už byla tato série dávno mrtvá. Drtivá většina má stejně v oblibě jen první dva díly a Rick Bota se pro ně stal úhlavním nepřítelem číslo jedna. Společnost Dimension Films se však nikdy nevzdala svých plánů, vyrýžovat ještě nějaké ty peníze z kdysi oblíbené značky (Hellraiser) a tak se jim podařilo ukecat dalšího zoufalce, který usedl do režisérského křesla.

Co na tom, že dostal k dispozici jen směšných 300 000 dolarů a hlavní hvězda Doug Bradley odmítl účinkovat v tomto filmu. Nejen že se mu nelíbil samotný scénář (příběh), ale honorář, který mu byl nabídnut, byl směšný. Jakoby tušil velký průser už dávno dopředu, než byl tento film vůbec dotočen. A vskutku nebyl daleko od pravdy. Devítka je naprosto otřesná a to téměř po všech stránkách. Pokud jste až dosud pochybovali o tom, který díl této série je ten nejhorší, tak tady máte jasného vítěze!

Již při prvních záběrech jsem se doslova otřepal, při představě že by snad celý film měl být natočen jako Found footage. Což se posléze nepotvrdilo, ale o moc lépe to stejně nevypadalo. Celý štáb s režisérem, herci i samotným scénáristou si sami nejspíš prošli nějakou pořádnou divokou párty, protože jinak si nedokážu pořádně vysvětlit jejich finální produkt. Ano, objevilo se tu několik zajímavých scén a krvavých momentů – což je taky jediný důvod proč tomu nevlepím rovnou odpad, ale jinak to byla vážně slabota. Kamera se pořád neuvěřitelně třepala, většina herců předvedla otřesné výkony a amatérismus z toho smrděl na sto honů.

Jejich jedinou záchranou bylo to, že se alespoň trošku snažili přiblížit původním filmům. Čímž je myšlen hlavně onen „návrat“ Rica, který vzdáleně připomínal trampoty strýčka Franka a jeho následné potřeby. Jenže zas tu byl až moc velký prostor pro nového Pinheada a co si budeme nalhávat, jeho představitel byl doslova tragický. Nejen svým vzhledem, ale především svým výkonem. Moc plusových bodů nezískali ani tím, že pro zdejší rodiny použili příjmení samotného Douga Bradleyho a Wese Cravena. Devátý díl tak sklouzl do těžkého podprůměru a od úplné žumpy ho zachránilo jen několik povedených scén a menší dávka brutality. Jinak to byla hodně slabá a naprosto zbytečná podívaná. 

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat