0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 10. 2015

3 Headed Shark Attack (2015)


Neházejte odpadky do moře!   

Praktikantka Maggie se společně s několika dobrovolníky přidává ke skupině vědců, kteří v Pacifiku zkoumají takzvaný „Odpadkový pás“. Ti se snaží zjistit, jaký má hromada odpadků v oceánu vliv na mořské živočichy a zároveň zkoumají několik mutantů, kteří zde vznikli. Nikdo z nich nemá ani tušení, že následkem znečištění vznikl trojhlavý žralok, který je nejen velice agresivní, ale má i „hydří“ schopnost regenerace. Tedy jen do doby, kdy zničí jejich výzkumné centrum a chuť lidského masa je pro něj doslova hnacím motorem v jeho cestě za potravou. 



Český název: Útok trojhlavého žraloka
Režie: Christopher Ray
Rok výroby: 2015
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Karrueche Tran…(Maggie Peterson)
Jaason Simmons…(Dr. Ted Nelson)
Rob Van Dam…(Stanley)
Brad Mills…(Greg)
Danny Trejo…(Mike Burns)
…a další



Ti co mě znají již delší dobu z těchto stránek, nebo četli některou z mých předchozích recenzí na podobné céčkové filmy - ví, že patřím mezi příznivce podobných braků a dost často jim dávám i mnohem větší ohodnocení, nežli by si zasloužili. Bohužel poslední dobou už i já začínám být doslova alergický na výtvory od společnosti Asylum. Doba kdy tvořili jednu (ne)humornou „monster show“ gigantických rozměrů za druhou, je už dávno za zenitem. Popravdě jsem se v ujetých tvůrčích nápadech (o všelijakých přerostlých zabijácích) doslova vyžíval, ale už mi začínají lézt krkem. Na svět místo pořádných hororů přichází stále více totálních blbostí a začínám mít starosti i o duševní zdraví některých známých tváří, které se v nich objevují.

Již 2-Headed Shark Attack (2012) hraničil s ODPADEM, ale režisér Ray si prostě nedá pokoj a tak přišel s ještě šílenějším upgradem. Oba filmy patří mezi žumpu, která už začíná být přeplněná jeho filmy. Vždyť podobné braky moc nestojí a těch několik (ne)herců hraje stejně jen za mrzký peníz. Sehnat pár ženských v bikinách není problém, stejně jako amatérských herců a tak jediné, co je potřeba udělat aby se na to vůbec někdo podíval, je sehnat nějakou známou tvář. Zde to byl Danny Trejo, který si nezapomněl sebou vzít ani svou nabroušenou mačetu. Dokonce se tu dočkáme i „parodie“ na Van Damma. No a v neposlední řadě jistě stojí za zmínku i pornoherečka Jazy Berlin, která se objeví hned na začátku.

Pojďme se ale na chvíli věnovat samotným efektům. Ty jak jinak nestojí ani za zlámanou grešli, ale na druhou stranu si příznivci podobně bizarních digitálních efektů přijdou na své. Zvláště když se po celou dobu opakuje několik záběrů pořád dokola. Trojhlavý žralok však není v žádném případě žádné ořezávátko, takže během filmu sežere skoro všechny na place. Což přičítám tvůrcům k dobru. Bohužel se to neobejde bez celé řady „kiksů“. Prorážení ocelových plátků výzkumné stanice mu nedělá problém, stejně jako si jen tak pro radost vyskočit na palubu lodi (která se v jednom záběru potápí jako Titanik, aby hned v tom druhém opět plula v pohodě na hladině). Jen je velká škoda (pro tvůrce), že divák už začíná být jejich trapnou parodií na hororový žánr unavený.  

3 Headed Shark Attack je stejně trapnou podívanou, jako jeho předchůdce. Jediný důvod proč tomu nedám rovnou odpad je přítomnost Treja a pohledné Karrueche Tran.


Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat