0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 9. 2015

Tremors 5: Bloodlines (2015)


Burt Gummer se tentokrát vydává bojovat proti Graboidům do Jižní Afriky.

Burt Gummer se po posledních událostech v Graboid  zábavním parku u městečka  Perfection začal opět věnovat své profesi profesionálního lovce Graboidů a jiných monster po celém světě a kromě toho natáčí vlastní televizní show o přežití. Burt je jednoho dne osloven žádostí o pomoc Travisem Welkerem, který jej informuje o výskytu Ass Blastera v Jižní Africe. Ten začal terorizovat obyvatele přírodní reservace a on jediný jim může pomoci. Gummer samozřejmě souhlasí, ale i tentokrát nastanou nečekané komplikace, které sám prostě zvládnout nemůže.



Režie: Don Michael Paul
Rok výroby: 2015
Délka: 99 min
Země: USA

Hrají:
Michael Gross…(Burt Gummer)
Jamie Kennedy…(Travis Welker)
Natalie Becker…(Lucia)
Zak Hendrikz…(Riley)
Emmanuel Castis…(Dr. Michael Swan)
…a další



Uběhlo dlouhých jedenáct let od natočení zatím posledního dílu Tremors (pokud nepočítáme seriál) a tak jsem si samozřejmě nesměl nechat ujít nejnovější přírůstek do této rodiny. Jeden by řekl, že od prvního dílu (1990) by už konečně měli tvůrci zase předvést pořádnou show, která by povznesla tuto sérii na vyšší level (vždyť poslední dva díly rozhodně nebyli žádné zázraky), ale ani tento video film moc neuspokojil mé očekávání. I nadále tak pro mne zůstává nejlepším dílem ten vůbec první, již pětadvacet let starý trhák, díky kterému jsem si Tremors zamiloval. Na rozdíl od některých ohlasů na internetu však nelámu hůl ani nad pětkou. Přece jenom se tu dá najít několik světlých okamžiků, kvůli kterým určitě stojí za to film vidět.

Hlavním tahákem je samozřejmě největší hvězda Michael Gross, nebo lépe řečeno jeho ztřeštěná postava. Burt Gummer sice zestárl, ale pořád nepatří do starého železa. Opět diváka pobaví několika neotřelými hláškami. Tentokrát však na ně nebyl sám. Zdatně mu sekundoval i jeho filmový parťák Jamie Kennedy, který si dle mého nevedl zas až tak špatně, jak o něm někteří píší. Je potřeba si především uvědomit, že celá série Tremors je především hororovou komedií, nežli čistokrevným hororem, takže je potřeba k tomu i tak přistupovat. Tvůrci se popravdě ani moc nesnažili navodit potemnělou atmosféru, při které si budete hrůzou rvát vlasy, ale snažili se diváka hlavně pobavit a to nejen hláškami, ale i odlehčenými scénami a céčkovými triky.  

Největší škodou je však to, že se tu nevyskytují jen graboidi, ale i jejich létající vývojový stupeň AssBlaster. Tahle příšerka mi zkazila už i trojku a zde se na ní tvůrci opravdu vyřádili. Její „tryskový“ pohon mi moc směšný nepřišel, stejně jako jeho útoky. V těchto chvílích jsem vskutku uvažoval o menším hodnocení, ale naštěstí se tvůrci ke konci vzpamatovali a přešli k zažité klasice. Podařilo se jim to ukočírovat do zdárného konce. Dále bych chtěl pochválit výběr a hlavně změnu prostředí. Přece jenom Nevadská poušť už byla dost okoukaná a tak má člověk alespoň možnost vidět i přírodní krásu Afrického kontinentu. V neposlední řadě jistě stojí za zmínku účast Natalie Becker, která nás okouzlí nejen svým lučištnickým uměním, ale i krásou.

Takže pro mě i nadále zůstává nejhorším dílem celé série trojka. Tremors 5 sice rovněž není žádným zázrakem, ale přece jenom tomu to průměrné hodnocení dám. Burt si ho prostě zaslouží. 50%


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat