0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 9. 2015

Nazis at the Center of the Earth (2012)


Antarktida se pro Mengeleho a přeživší nacisty stala skvělým útočištěm, na zrealizování jejich šílených plánů k ovládnutí světa.

Skupina vědců hledajících Antarktidě nové bakterie ztratí kontakt se dvěma svými kolegy. Vydají se je proto hledat, ale kromě velkého množství stop ve sněhu a trochu krve po nich není ani památky. Vedoucí expedice Lucas rozhodne, že se je vydají hledat. Naleznou otvor v zemi a když se jím postupně spustí dolů, objeví pod ledovou vrstvou skryté prostředí, v němž by mohli nalézt nový „život“. Ten skutečně objeví, ale ne v takové formě jakou si představovali. Stanou se totiž zajatci šíleného doktora Mengeleho, který se zde společně s několika nacistickými vojáky ukryl po 2. světové válce. Ten zde zatím mohl nerušeně pokračovat ve svých morbidních pokusech a připravovat se na novou invazi. K vytvoření Čtvrté Říše však potřebuje lidské „pokusné králíky“ a vědci mu přijdou nesmírně vhod. 



Český název: Invaze zombie nácků
Režie: Joseph J. Lawson
Rok výroby: 2012
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Dominique Swain…(Dr. Paige Morgan)
Joshua Michael Allen…(Dr. Lucas Moss)
Jake Busey…(Dr. Adrian Riestad)
Christopher Karl Johnson…(Dr. Josef Mengele)
James Maxwell Young…(Adolf Hitler)
…a další



Spojení studia Asylum a zombie tématiky ve mně vzbuzovalo obavy ještě před samotnou koupí DVD. Tihle filmoví prznitelé si nikdy nezískali mou oblibu, ale nedokážu prostě (ne)odolat pouštět si neustále jejich další a další filmy. Tenhle typ ujeté leč brakové podívanou občas přinese kýžené ovoce (humorné scény) a tak jsem tomu tu šanci dal. Již samotný úvod mě však přesvědčil, že ani tentokrát se změna k lepšímu nechystá: digitální útok na německou základnu a sniperské umění doktora Mengeleho s obyčejným Lugerem toho byli jen důkazem. To jsem však netušil, že scénáristé se tentokrát úplně zbláznili a ve své fantazii nám nabídnou hodně nevkusnou směsku snad všech žánrů. 

Pokud někdo očekával klasickou zombie „mordovačku“ jakou nám slibovali na obalu DVD, tak bude asi hodně zklamán. Scénář se totiž zombíků týká jen velmi sporadicky, divák je nucen převážně sledovat experimenty šíleného doktora – což však nebylo díky několika (leč laciným) gore efektům vůbec na škodu. Samozřejmě nesmí chybět ani několik pohledných hereček v čele s  Dominique Swain (která se tu nějakým záhadným omylem objevila). Největší bonbónek nevkusu a totální tvůrčí zkaženosti si však pro nás připravili až ve druhé polovině filmu. Zde se totiž děj už zcela oprostil od hororového žánru a začal se tvářit jako céčkové akční scifi s robotickým Vůdcem a UFO v hlavních rolích. Bohužel právě v tuto chvíli již přesáhla trapnost snesitelnou úroveň, kterou jsem byl schopný tolerovat a poté jsem již docela často používal tlačítko rychlého přetáčení.

Nazis at the Center of the Earth nám tak kromě trapného scénáře plného nelogických kopanců a céčkového klišé nabídne už jen trochu nahoty, otřesné digitální triky a slabé herecké výkony. Co ale taky očekávat od Asylum jiného. Viděl jsem od nich již celou řadu filmů, ale tenhle řadím mezi ty vůbec nejhorší. Pokud tohle viděl i drsňák Gary Busey musel se za svého syna určitě stydět.  Jake sice nepatřil mezi nejhorší na place, ale podobně jako Dominique Swain by se v podobných bracích neměl vůbec objevovat, protože to podle mě nemá ani jeden z nich zapotřebí.


Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat