0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 10. 2015

Lake Placid vs. Anaconda (2015)


Yancy Butler bude tentokrát muset čelit nejen obřím krokodýlům, ale i obrovským anakondám.

Jezero Black Lake je stále obehnáno obrovským plotem, který má chránit obyvatele nedalekého městečka Clear Lake před obrovskými krokodýly, ale právě tito tvorové se nyní stávají objektem zájmu skupiny vědců, která hodlá stvořit geneticky upraveného hybrida spojením DNA krokodýlů a obří anakondy. Během náročného zákroku však dojde k nečekaným komplikacím a poškození plotu. Díky tomu se podaří uprchnout nejen krokodýlům, ale i třem obřím hadům. Aby toho nebylo málo, tak k jezeru vyrazila partička mladých dívek, které nemají ani tušení o blížícím se nebezpečí. 
Režie: A.B. Stone
Rok výroby: 2015
Délka: 92 min
Země: USA

Hrají:
Yancy Butler…(Reba)
Corin Nemec…(Tull)
Robert Englund…(Jim Bickerman)
Annabel Wright…(Sarah Murdoch)
Skye Lourie…(Bethany)
Stephen Billington…(Beach)
…a další




Tři roky jsem pevně věřil, že mé přání o nepokračování Lake Placid bylo vyslyšeno, ovšem jak se ukázalo marně. Syfy se přece jenom rozhodla pokračovat v podobném trendu jako Asylum a spojilo dvě hororové monstra dohromady. A to doslovně. Jak série Lake Placid, tak i Anakondy se do podvědomí diváků zapsaly především prvními díly. Jejich pokračování však měla, co se kvality týče sestupnou tendenci. A tento film je jen „podtržením“ zmaru a tvůrčí neschopnosti a to ve všech směrech.

Scénárista vědomý si slabin svého díla se snažil do děje navrátit ústřední dvojici z předchozího filmu, ovšem jak Yancy Butler, tak Robert Englund už mají svá nejlepší léta i životní role dávno za sebou a tak si rádi přivydělávají na podobných bracích. Bohužel tentokrát to nezachránila ani masivní vlna polonahých hereček, které sice v necenzurované verzi ukáží své přednosti, ale to bylo tak všechno. Co se hereckého talentu týče, tak ten jim do vínku dán nebyl. Takže jediný, kdo film alespoň trošku táhl, byl Corin Nemec. Oproti tomu postava Sarah Murdochové (dcery posedlého doktora Murdocha z filmů Anaconda 3: Offspring a Anacondas: Trail of Blood), mi byla nesympatická po celou dobu její přítomnosti.

Samotné triky byli jak jinak opět „předpotopní“. Digitální krokodýlové i anakondy se sice snažili, co možná nejrychleji ztenčit počet pobíhajících postav, ovšem po tolika dílech už podobné mord scény nejsou ani moc vtipné. Našlo by se tu sice několik humorných situací (viz zešrotování auta anakondou, nebo přejetí krokodýla), ale to se jedná jen o kratičké záblesky v husté mlze zmaru a beznaděje. O tom, že by už další díl nemusel být natočený je asi škoda mluvit, vzhledem k otevřenému konci. Jde o nejhorší díl celé série Lake Placid. A bohužel se k tomuto jezeru asi brzy opět vrátíme. 


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat