0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 5. 2017

Underworld: Evolution (2006)

Poslední z nejvyšších upírů Marcus hodlá potrestat všechny zrádce. Krásná upírka Selena však pro něj znamená i zdroj informací, které potřebuje získat za každou cenu…

Selene i Michael dokázali vzdorovat svým nepřátelům a nakonec se jim podařilo zabít i samotného Viktora. Michael, z něhož se nyní stal napůl upír a napůl lykan, však ještě nemá vyhráno. Po smrti Viktora a Amelie se totiž probudil poslední z nejvyšších vampýrů Marcus, který hodlá zabít nejen všechny zrádce, ale hodlá jednou navždy osvobodit svého bratra Williama, který byl před staletími uvržen do okovů. Jeho bratr je totiž nejmocnějším lykanem, který kdy žil, ale nedokázal ovládat své instinkty a krvavé choutky, proto se stal pro upíry nežádoucí. K jeho osvobození však potřebuje speciální klíč, který byl rozdělený na několik částí a navíc netuší, kde je William uvězněn. Selena a Michael tak nemají ani chvíli oddechu a už jsou znovu pronásledováni dalším mocným nepřítelem. Navzdory jejich situaci však mezi nimi naplno vzplanou jejich sympatie. Před minulostí se však uniknout nedá a tak napovrch vyplují další hrůzné vzpomínky a skutečnosti, které raději měly zůstat navždy skryté…



Režie: Len Wiseman
Rok výroby: 2006
Délka: 106 min
Země: USA

Hrají:
Kate Beckinsale...(Selene)
Scott Speedman...(Michael Corvin)
Tony Curran...(Marcus)
Derek Jacobi...(Alexander Corvinus)
Steven Mackintosh...(Tanis)
Bill Nighy...(Viktor)
...a další


Uplynuli tři roky a režisér Wiseman přichází z pokračováním akční podívané zvané Underworld. Byl to však dobrý nápad? Pro některé věrné fanoušky této série určitě, pro jiné už ne. V mých očích je to ještě větší pohádka a pitomost než první díl. Přesto se to strávit určitě dá, protože i já jsem na tom přece jenom našel i několik pozitivních věcí. Bylo však jasné, že pokud chtějí tvůrci uspět, musejí přijít s něčím novým. Nic méně tenhle díl alespoň zdobí lepší bojové scény, z nichž některé jsou opravdu dobré a já se u nich skvěle pobavil.

Romantické pasáže opět smrdí celým filmem, ale alespoň je tu i jedna jiskřící scéna. Jinak Kate to samo sebou opět velice sluší. Však ona je taky zřejmě jediný důvod, proč jsem této sérii ještě nedal vale. Místy až nechutné přestřelky s nekonečnými zásobníky totiž už moc netáhnou, ale i tomuto nešvaru se tu prostě nevyhneme. Naštěstí je tu ještě Marcus, který k zabíjení svých protivníků pistole a samopaly jednoduše nepotřebuje. Jeho proměna v upíra a záliba zabíjení, byla prostě skvostná.

Asi nejvíc se mi však líbil úplný začátek filmu, kdy se podíváme trochu do minulosti. Tyhle ty vzpomínkové pasáže nám totiž alespoň trochu doplnily mezery v ději a odkryly nám i několik zajímavých informací o historii některých postav. V roli malé Serene se dokonce objevila i její skutečná dcera Lily Mo Sheen, kterou má Kate ze vztahu s Michaelem Sheenem (ten si v Underworldu zahrál postavu vůdce lykanů Luciana). Dvojka tak ve finálním zúčtování dopadla nachlup stejně, jako první díl. Tedy klasickým průměrem. Nic víc, nic míň.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat