0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 5. 2017

American Werewolf in Paris, An (1997)

Zachraňovat pohledné dívky před pokusem o sebevraždu, se vám nemusí vyplatit!

Američan Andy a jeho dva kamarádi Chris a Brad přiletí na dovolenou do Francie. Jako první si pro svou návštěvu vyberou známou Eiffelovku. V žádném případě však nehodlají platit vstupné, jako spořádaní turisté ale hodlají si zaskákat bungee jumping. Během příprav je však vyruší příchod nezvaného hosta, ze kterého se vyklube pohledná dívka. K jejich zděšení však dívka mlčky skočí do hlubin s dopisem na rozloučenou v ruce. Andy se ihned vrhá za ní a dívku zachrání. Když se následně probere s otřesem mozku, rozhodne se společně s kamarády neznámou krásku najít. Netuší však, že to byla jejich nejhorší chyba v životě. Serafine není z jejich přítomnosti vůbec nadšená a chladně je odbude. Andy se však nehodlá vzdát bez boje, protože se do dívky zamiluje. Naneštěstí se stanou středem pozornosti jistého Claudea, jehož poutá k Serafine zvláštní vztah. Ten je pozve na utajenou párty, ze které se vyklube past. Claude a jeho kumpáni jsou totiž vlkodlaci. Během krátké chvíle nastává krvavý masakr, který Andy přežije jen zázrakem. Je však jedním z vlkodlaků poraněn na noze a je jen otázkou času, kdy se i on sám promění v jedno z monster. Serafine mu odhalí své tajemství, že i ona se za úplňku promění v krvežíznivého tvora a Andyho jedinou nadějí na zastavení prokletí, je skutečnost, že musí zabít a sníst srdce toho, kdo jej poranil…



Český název: Americký vlkodlak v Paříži
Režie: Anthony Waller
Rok výroby: 1997
Délka: 105 min
Země: Velká Británie / Lucembursko / Nizozemsko / USA

Hrají:
Tom Everett Scott...(Andy McDermott)
Julie Delpy...(Serafine Pigot)
Pierre Cosso...(Claude)
Phil Buckman...(Chris)
Vince Vieluf...(Brad)
Julie Bowen...(Amy Finch)
...a další


Uběhla řada let, kdy režisér Landis natočil Amerického vlkodlaka v Londýně – jeden z kultovních filmů s vlkodlačí tématikou. Původně se uvažovalo, že by se vrhl i na tento film a vzniklo tak volné pokračování, ale nakonec se toho ujal Anthony Waller, který si stejně jako předchůdce napsal i samotný scénář. Bohužel se však ukázalo, že neoplýval zrovna stejným talentem jako jeho kolega, což se během natáčení tohoto filmu projevilo. Přece jenom v porovnání s oběma filmy, ten odehrávající se v Londýně byl minimálně o třídu lepší. Navíc zde se jedná především o hororovou komedii, nežli o čistokrevný horor.

To však neznamená, že by šlo o vyloženou tragédii. To vůbec ne! Spíše bych ho zařadil do řady těch lepších vlkodlačích filmů, které jsem viděl i víckrát než jen jednou. Příběhově to nebylo zas až tak špatné, ale filmu hodně ublížili samotné speciální efekty, které byli místy opravdu hrozné. Zvláště co se samotné podoby vlkodlaků týče. Což je však velice podstatné a vzhledem k době vzniku i docela smutné. Digitální ztvárnění vlkodlaků bylo doslova žalostné. Navíc jsem tu zaznamenal zbytečnou přemíru romantiky, kterou v hororovém žánru rovněž moc nemusím.

Oproti tomu některé herecké výkony byli hodně dobré, ale všem zde vládla především představitelka krásné Serafine - Julie Delpy. Pohledná herečka si nevedla vůbec špatně a troufám si tvrdit, že své mužské kolegy předčila minimálně o jednu třídu (hereckou). Tom Everett Scott jí však zdatně sekundoval a i on mě určitě nezklamal. Jako hororová komedie však tenhle snímek divákům nakonec nabídne i několik opravdu nezapomenutelných okamžiků, které vás prostě donutí si jej za čas pustit zase znovu.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat