0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 5. 2017

Underworld: Blood Wars (2016)

Upíři, Lycani, zrada, sexy upírka – to všechno už popáté a zřejmě ještě ne naposledy…

Po tvrdém boji se společností Antigen se musela Selene smířit s tím, že pro její dceru Eve bude nejlepší, když „zmizí“ ze scény a ani ona sama nebude vědět kde je. Jak upíři, tak hlavně lycani totiž stále touží po její krvi a zdokonalení své vlastní rasy. Společně s mladým upírem Davidem se tak potulují po světě a snaží se skrývat před oběma pomstychtivými rasami. Nyní jsou však kontaktováni upíry, kteří Selene žádají, aby se vrátila a vycvičila novou generaci smrtonošů. Ve válce s lycany a následnou čistkou lidí totiž jejich řady značně prořídly a přežilo jen několik klanů. Navíc vlkodlaci mají nového vůdce Mariuse, který oplývá nejen obrovskou silou, ale nastolil lycanům tvrdý řád a disciplínu, která jim pomáhá upíry porážet. Selene souhlasí, ale dřív než si pořádně stačí promluvit s radou upírů, je opět zrazena. Semira – členka rady totiž touží po moci a snaží se získat krev samotné Selene. Zrazená Selene a její jediný spojenec David tak musí opět čelit nejen útokům lycanů, ale i vlastní rase. Na severu však stále žije klan upírů, který by jim mohl pomoci a tak své naděje upírají tam…



Český název: Underworld: Krvavé války
Režie: Anna Foerster
Rok výroby: 2016
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
Kate Beckinsale...(Selene)
Theo James...(David)
Tobias Menzies...(Marius)
Lara Pulver...(Semira)
Clementine Nicholson...(Lena)
...a další


S každým dalším dílem této série začínám nabývat dojmu, že se musel Len Wiseman zbláznit, když znehodnocuje svou práci tím, že je v každém díle nějak podepsán (ať už jako scénárista či producent) a vůbec mu to nevadí (nebo mi to tak alespoň přijde). Navíc jak vidno toho ještě nemá dost a chystá se pustit do šestého dílu. Na režisérském postu opět proběhla změna a ani tentokrát nemůžu říci, že by to bylo směrem k lepšímu. Underworld jako série na mě nikdy moc dobrý dojem neudělala, ale nějakým zázrakem se jí po celou dobu daří zůstat alespoň v průměrných vodách. Přijde mi, že všechny díly mají velice podobnou kvalitu a žádný z nich vyloženě nevyčnívá. Taky jsem je všechny ohodnotil víceméně stejně (45-50%) a ani tady tomu nebude jinak.

Nemůžu si pomoci, ale pětka se mi přece jenom líbila o pověstný fous víc, než čtyřka. Možná to bylo i tím, že se tu objevil onen severský klan. Líbil se mi jejich odlišný styl „života“ a konečně nevypadali jak metrosexuálové a EMO dohromady. Co se však týká samotného příběhu, tak tady se už musím jen potutelně usmívat nad scénáristickou blbostí. Fakt, že se nám neustále snaží podstrčit nové informace z historie je sice pěkné, ale mnohdy to znevažuje fakta, která jsme se dozvěděli v minulých dílech a víceméně si protiřečí. To už tak bývá, když na každém díle dělá někdo jiný.

Kate Beckinsale je ale pořád sexy a právě ona je hlavním důvodem, proč jsem se vůbec na každý díl dodíval až dokonce (samozřejmě v trojce nehrála). Tentokrát mě však mile překvapil i Theo James, který se oproti čtvrtému dílu hodně zlepšil. Dokonce jsem tu místy narazil i na docela povedenou atmosféru, která mě rovněž nenechala zcela chladným. Jen ty akční pasáže…No ale na přemrštěnou rádoby akční jízdu jsem si už za těch pět dílů zvykl, tak si nebudu více stěžovat. Každopádně si myslím, že Krvavé války ostudu této sérii neudělaly – zvláště proto, že jsou stejně průměrné jako zbytek Underworldu (coby série).


Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat