0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 5. 2017

Ginger Snaps Back: The Beginning (2004)

Spolu navždy a za každé situaci. Nic a nikdo je od sebe nedokáže rozdělit…Aneb pojďme nakouknout do minulosti této vlkodlačí série. 

Sestry Brigitte a Ginger se plahočí hustě zasněženým lesem. Nevědí, kam jdou, ale urychleně se snaží najít alespoň náznak lidské společnosti. Všude okolo nich je totiž slyšet zlověstné vlčí vytí. Když v lese narazí na starou indiánku, vyslechnou si podivné proroctví „ musí zabít malého chlapce, jinak se setry obrátí proti sobě navzájem“ a samozřejmě jim to moc na klidu nepřidá. Shodou okolností se dostanou až k „hradbám“ vojenské osady, kde nakonec najdou útočiště. Že zde však nejsou vítanými hosty, jim dojde hned vzápětí. Zdejší posádka má totiž viditelně z něčeho strach a sestry zde mohou zůstat jen na dobu nezbytně nutnou. Dozví se o podivných tvorech (vlkodlacích), kteří neustále útočí na osadu a je zázrak, že se dívkám nic nestalo. Navíc zde panují i vnitřní rozbroje a nikdo nikomu nevěří. Zvědavost Ginger odstartuje sled událostí, které výrazně ovlivní životy všech lidí v osadě. V útrobách osady totiž nalezne malého chlapce, který ji pokouše a ona se záhy začne postupně měnit v krvelačnou bestii. Brigitte je tak nucena udělat vše proto, aby na to nikdo nepřišel, jinak s nimi bude zle…



Český název: Moje sestra vlkodlak 3
Režie: Grant Harvey
Rok výroby: 2004
Délka: 94 min
Země: Kanada

Hrají:
Katharine Isabelle...(Ginger)
Emily Perkins...(Brigitte)
Nathaniel Arcand...(lovec)
JR Bourne...(James)
Brendan Fletcher...(Finn)
Tom McCamus...(Wallace Rowlands)
...a další


Konečně jsem se zas po dlouhé době vrátil k vyvrcholení této vlkodlačí série. Paradoxně jde o prequel, který se odehrává roku 1815 – což však mnoho diváků nepřekvapí, protože podobný tvůrčí záměr jsme měli možnost vidět už u mnoha jiných sérií a nejen hororových. Mnozí tento díl považují za slabou podívanou, ale já jej stavím na stejnou úroveň jako jedničku. Jediný rozdíl je v tom, že se odehrává v jiné době. Jinak i zde nechybí několik situací, které dost zavánějí černým humorem. Obě sestry zde znovu dostávají stejný prostor, jen ubylo jejich hašteřivých puberťáckých hádek a navíc jim ty dobové šaty sekly mnohem více, než EMO styl.

Tentokrát mě však spíše než výkon obou sester zaujala vojenská posádka, která byla složená z opravdových kreatur. To však v žádném případě neznamená, že by si Katharine Isabelle či Emily Perkins vedly špatně. Obě opět odvedly solidní herecké výkony, takže po této stránce zavládla znovu spokojenost. O něco horší už to bylo u některých jejich hereckých kolegů, ale i mezi nimi se našlo několik výjimek. Nejvíce mě však okouzlila samotná zasněžená krajina, která měla své osobité kouzlo. Příběh samotný však v sobě skrýval i několik slabin, které bohužel nebylo možné přehlédnout.

Tvůrci se rozhodli ještě více přitvrdit a na scéně se objeví vlkodlaků hned několik. Bohužel se nevyvarovali toho, že do děje vsunuli i postavu indiánského Ramba, který kosí až nehezky jednoho po druhém. Jinak však ani zde nechyběla docela zajímavá atmosféra, která nám nabídne i menší porci napětí. Jen těch krvavějších scén mohlo být mnohem více. Navíc když už se tu objevily, většina z nich se odehrála mimo záběr kamer. Navíc mi přišlo, že některé věci zde prostě nebyly dotažené do konce a některé z nich i naprosto přebytečné. Hold to je úděl toho, že se tu opět vyměnil režisér a hlavně scénáristé se zas nechali až nepěkně unést.

Hodnocení:
60% 

Žádné komentáře:

Okomentovat