0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 5. 2017

Hills Have Eyes II, The (2007)

Skupina zelenáčů národní gardy narazí v poušti Nového Mexika na rodinku zdegenerovaných kanibalů, kteří nejenomže touží po jejich mase, ale hlavně si chtějí pořádně zašpásovat…

Skupina národních gardistů je na závěrečném výcvikovém tréninku v poušti Nového Mexika. To však vůbec nedopadne dle představ jejich velitele, ale nic nebrání tomu, aby během zpáteční cesty nemohli doručit zásoby do tábora vědců v oblasti zvané Sektor 16. Toto místo posloužilo v minulosti armádě při testech jaderných zbraní. Když však dorazí na místo, je tábor opuštěný a po vědcích ani památky. Velitel gardistů rozhodne prozkoumat nejbližší okolí, ale netuší, jakou chybu udělal. Již řadu let zde totiž v podzemním labyrintu chodeb žijí zdegenerování potomci horníků, kteří mají ze všeho nejraději lidské maso. Nezkušení gardisté brzy okusí na vlastní kůži, že realita je mnohem krutější, než nějaké cvičení na střelnici. Jejich počet se začne rapidně zmenšovat a musí urychleně přijít na způsob jak přežít, nebo do jednoho skončí v kaluži vlastní krve…



Český název: Hory mají oči 2
Režie: Martin Weisz
Rok výroby: 2007
Délka: 89 min
Země: USA

Hrají:
Jessica Stroup...(Amber)
Michael McMillian...(Napoleon)
Daniella Alonso...(Missy)
Jacob Vargas...(Crank)
Derek Mears...(Chameleon)
Michael Bailey Smith...(Papa Hades)
...a další


Když v roce 1977 natočil Wes Craven původní The Hills Have Eyes rozpoutal u milovníků hororového žánru opravdové „orgie“. Dvojka se už takového ohlasu nedočkala – protože spíše než důstojné pokračování připomínala jakousi parodii na jedničku. Roku 2006 však přišel Alexandre Aja se svým remakem, který opět pozvedl renomé této série do výšin a tak všichni s napětím očekávali, jakže si povede tento film. Aja však neuvažoval o remaku dvojky a ani jeho nástupce Weisz již dopředu avizoval, že hodlá natočit volné pokračování, které s původním druhým dílem nebude mít vůbec nic společného. Trailer vypadal slušně a mnoho lidí si od toho slibovalo další skvělou podívanou. Bohužel brzy po premiéře nadšení opadlo a dodnes se mluví o tomto filmu, jako o nejhorším díle celé série.

Já bych to zas až tak tragicky neviděl. Film si nehraje na kopírování snímku z roku 1985 a jde si svou vlastní cestou, navíc na něm spolupracoval sám Wes Craven. Je sice pravda, že většina postav vypadá hodně směšně a snad žádná nemá pořádné charisma (kromě dvou pěkných hereček samozřejmě), ale brutalita a nejeden krvavý masakr mi to všechno vynahradili. Sice už to nemělo takový efekt jako u předchozího Ajova filmu, ale rozhodně nemůžu říci, že bych se u sledování dvojky nudil. Souhlasím ovšem s názorem, že gardisté byli až neskutečně tupí a dost svým stupidním chováním a rozhodováním nahrávali do karet všem svým odpůrcům.

Bohužel si nelze nevšimnout, lehce podprůměrných gore efektů (místy), což mi trochu vadilo. Přesto jsem se u toho dokázal pobavit a to hlavně díky některým situacím a hláškám. Čím víc se blížil film ke svému konci, tím byl lepší a lepší. Zvláště pak od chvíle, kdy se gardisté vydají do spletitého labyrintu chodeb, aby zachránili svou kolegyni ze spárů nadržených mutantů. Mimochodem ona scéna znásilnění patří k tomu nejlepšímu, co je zde k vidění. Klidně by mohlo být i nějaké další pokračování, vůbec bych se nezlobil.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat