0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 5. 2017

Hold Your Breath (2012)

Pokud pojedete okolo hřbitova, raději zadržte dech! Mohlo by se vám totiž stát, že se vás pokusí zmocnit nějaká ta zvrácená duše…

Skupina přátel se vydává na pár dní kempovat k malému jezeru. Po cestě míjí neznámý hřbitov a tak jedna z dívek ostatní varuje před jistou legendou, při které by měli všichni zadržet dech, nebo vdechnou zbloudilou duši. No a jak už to tak většinou u podobných filmů bývá, jeden z party neposlechne a v tu chvíli jej posedne duch sériového vraha Van Hausena. Nedaleko hřbitova totiž bývala věznice pro obzvláště psychicky narušené jedince a psychopatické vrahy. Van Hausen byl sice popraven na elektrickém křesle, ale jeho duše byla tak černá, že ji ani v samotném pekle nechtěli. Nyní dostává novou šanci a tak se hned pustí do toho, co má samozřejmě nejraději – zabíjení…



Český název: Vražedný dech
Režie: Jared Cohn
Rok výroby: 2012
Délka: 87 min
Země: USA

Hrají:
Randy Wayne...(Johnny)
Erin Marie Hogan...(Natasha)
Katrina Bowden...(Jerry)
Seth Cassell...(Kyle)
Steve Hanks...(McBride)
Keith Allen...(Van Hausen)
...a další


Nikterak originální zápletka vám zřejmě připomene nejeden film. Shodou okolností jsem před nedávnem viděl film Shocker od Wese Cravena, takže mi bylo hned jasné, že i tento kousek se stal vděčnou inspirací pro pány ze společnosti Asylum (což mi ostatně potvrdili ohlasy na internetu). O ano právě oni stojí za tímto filmem a věřte, že jde skutečně o Vražedný dech se vším všudy. Měl jsem co dělat, abych se na toto veledílo vůbec dodíval do konce. Máte-li však rádi lacinou podívanou, tak jste rozhodně na správné adrese.

Tohle je tuším mé druhé setkání s Jaredem Cohnem a ani tentokrát mě nepřesvědčil, že by neměl režisérské řemeslo pověsit na hřebík a jít raději makat někam do fabriky. Přestože měl k dispozici již dost profláknutou zápletku, pořád se z toho dala ještě udělat alespoň trochu stravitelná kombinace teen vyvražďovačky a duchařiny. Jenže to by někdo musel umět vytvořit potřebnou atmosféru, nějaký ty lekací scény a hlavně zajímavé mord scény. Ono se tu sice objevilo hned několik pokusů o béčkové gore, ale to prostě nestačilo ani na průměrné hodnocení.

Když k tomu připočítám i velmi slabé herecké výkony většiny zúčastněných, bylo po zázraku. Vlastně ani moc nechápu, proč se tomu propůjčila Katrina Bowden. Ono však bylo potřeba alespoň trochu navýšit kredit již tak mrzké úrovni a tak se tvůrci snažili do svého filmu obsadit alespoň trochu pohledné herečky. Přece jenom se tu objevila i trocha té nahoty, takže nějaké ty kladné body by od některých dostat mohli. Vražedný dech opravdu na lepší než na podprůměrné hodnocení nemá a ten rádoby děsivý závěr tomu všemu jen nasadil korunu. Slabé speciální efekty však nebyli jedinou slabinou. Mám jen vážné obavy vzhledem k otevřenému konci, že tu někdo přemýšlel o pokračování. 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat