0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

11. 9. 2012

Ilsa, She Wolf of the SS (1975)

Je krásná, nadržená, krutá a především pěkně bezcitná. Její experimenty mají za úkol prozkoumat práh lidské bolesti.

Blonďatá a především pěkně vyvinutá Ilsa vede jeden malý zajatecký tábor SS, ve kterém vládne tvrdou rukou a především zde provádí sérii drastických pokusů. Ty mají dopomoci německé říši vyhrát válku. Na první pohled vypadá jako pohledná a především pěkně nadržená ženská, ale ve skutečnosti je snad ještě horší než sám ďábel. Její zajatci a zajatkyně pro ní znamení jen kus masa a občasnou příležitost si zpestřit nudný večer. Zde se však musí mít na pozoru především muži, protože pokud není se sexem spokojená, nechá je vykastrovat! Občas se však mezi nimi najde i nějaká výjimka. Svůj výzkum zaměřila na dokázání své teorie, že žena vydrží mnohem větší bolest než muž a podle toho se také odvíjí tento příběh. Ženy jsou zde vystaveny ukrutné bolesti, utrpení a surovým praktikám, o kterých se nám ani nezdálo.


Český název: Ilsa: vlčice SS
Režie: Don Edmonds
Rok výroby: 1975
Délka: 96 min
Země: USA/Západní Německo

Hrají:
Dyanne Thorne ... (Ilsa)
Gregory Knoph ... (Wolfe)
Tony Mumolo ... (Mario)
Maria Marx ... (Anna)
Nicolle Riddell ... (Kata)
... a další


Nazi exploitation nám tímto filmem představilo svou zřejmě nejznámější „hrdinku“ Ilsu, která nám hned v několika filmech ukáže, jak málo pro ní znamená lidský život. Utrpení a bolest v ní vyvolává neskonalou rozkoš, která má pro ní stejný účinek, jako kvalitní sex. Do této role byla obsazena americká herečka Dyanne Thorne, která se jí zhostila až překvapivě dobře a nesmazatelně se vepsala do pamětí všech příznivců podobných filmů krvavým písmem. Spíše než její pohledná tvář však mužskou část obecenstva uchvátily její ženské přednosti, které s radostí ukazovala, kdy to jen šlo. V nacistické uniformě jí to rozhodně slušelo mnohem více, nežli v bílém doktorském plášti.

Na rozdíl od jemu podobných filmů nám tento snímek nabídl i celkem srozumitelný (leč i tak laciný) děj, který se ovšem rovněž nevyvaroval klasických kýčovitých chyb, na které jsem si u tohoto subžánru už zvykl. Jen se zde ve větším tempu střídají erotické a mučící scénky. I zde nechybí nutná dávka romantiky, která spíše brzdí rozjetý děj a v hororovém žánru jí moc nevyhledávám. Je zde však i mnohem více erotických scén, detailnější záběry mučení a několik opravdových lahůdek v podobě finálního výsledku nelidských pokusů. Pro podobné zvrhlíky jako jsem já to byla slušná podívaná, ale znám i dost lidí, jenž taková show znechucuje.

I zde najdeme hned několik pozoruhodných praktik, kterak můžou ženy ubližovat ženám. Některé způsoby jsou sice slabého rázu, ale najde se zde i několik opravdu „horkých scén. Už jste viděli co udělá s lidským tělem voda o teplotě 87 stupňů? Ilsa je opravdu krutá mrcha a její tábor je vybaven několika zvrhlými pomůckami, které ženám rozhodne rozkoš nepřinesou. Třeba takový vibrátor může být zajímavým zpestřením, ale pokud je do něj naváděna elektřina, už to asi takové vzrušení nebude? No jak pro koho! Zlatým hřebem večera je však příjezd nacistického generála, který zde přijel na exkurzi. Větší prase jsem už dlouho neviděl a tak není divu, že některá jeho přání byla poněkud „zvláštní“. Přesto mě tato postava zaujala hned po Ilse nejvíc a jen tak na ní nezapomenu.

Kvalita obrazu je v přijatelné kvalitě, takže si jistě nelze nevšimnout poněkud světlejší barvy krve, kterou se zde rozhodně nešetřilo, ale tento fakt mi vůbec nevadil. Atmosféra nám místy nabídla opravdu horké chvíle, ale občas jsem se přece jenom trošičku nudil. Přesto všechno je pro mě první díl Ilsy nezapomenutelnou záležitostí.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat