0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 5. 2012

Notti erotiche dei morti viventi, Le (1980)


George Eastman, ostrov plný zombie a trocha té tvrdší erotiky…

Do krásného karibského (exotického) prostředí přilétá americký architekt John Wilson společně se svou přítelkyní Fionou, aby zde koupil pro své podnikatelské účely malinký ostrov s příhodným názvem „The Cat“. Nic nedbá na místní pověry, které říkají, že se na ostrově provádějí podivné voodoo rituály a mrtví zde vstávají z hrobů. Vše má údajně na svědomí černá kočka, ve které sídlí zlý duch. John se tomu všemu jen zasměje, najme si kapitána Larryho O´Haru s jeho jachtou a vyráží vstříc „novému dobrodružství“. Po příjezdu na ostrov se naše trojice seznamuje s pohlednou dívkou Lunou a jejím dědečkem. Ti však za žádnou cenu nehodlají z ostrova odejít a naléhají, aby nezvaní hosti ihned opustili ostrov. John však rozhodně nemá v plánu nikam jezdit a tak začnou postupně vylézat na povrch všechna děsivá tajemství…



Český název: Erotické noci oživlých mrtvol
Režie: Joe D'Amato
Rok výroby: 1980
Délka: 104. min
Země: Itálie
Alternativní název: Erotic Nights of the Living Dead

Hrají:
George Eastman ………………..(Larry O'Hara)
Dirce Funari …………………….(Fiona)
Laura Gemser ……………………(Luna)
Mark Shannon …………………...(John Wilson)
Lucia Ramirez…………………….(Liz)
…a další



Když psal Luigi Montefiori (většina ho určitě bude znát především pod pseudonymem George Eastman) scénář k tomuto filmu, jeho prvotní myšlenkou bylo natočení čistokrevného hororového (zombie) filmu. V té době však byla docela velká poptávka po italském pornu a tak ve spolupráci s chlívákem Joe D´Amatem nakonec zvolili tvrdší cestu za úspěchem. Režisér dal do kupy své oblíbené „herce“ a „herečky“ a mohlo se začít. Už od úvodních minut je zcela jasné, že tady bude mít nějaké větší zábrany jen málo kdo a tak na sebe první soulož nenechá dlouho čekat. Hororoví fandové však budou lehce zklamáni, protože „děsivější“ stránka filmu se začne odehrávat až ve své druhé polovině. Do té chvíle se zde sice objeví asi dvakrát hladové zombie, ale obě scény jsou tak slabé, že kromě malinovky tu není k vidění nic tak děsivého, abychom se museli začít bát.

Místo toho se můžeme mrknout na netradiční otevření flašky šampaňského, nebo která ze slečen má hustější porost. Korunu zmaru tomu nasadil sám stydlivý George Eastman, jenž souložil zásadně oblečený. První známka napětí přichází společně s Laurou Gemser, kdy polovina diváků netrpělivě očekávala, kdy se tato kráska svlékne a ta druhá, kdy konečně poteče další krev. Dočkáme se obojího a k tomu i několika bonusů, které ocení především fandové orálního sexu a gore efektů.

Jakožto „odpůrce“ zombie žánru musím i tentokrát konstatovat, že masky nemrtvých byly pěkně suché. Ono posypat černochy moukou a pískem umí kdekdo, ale aby to vypadalo hrůzostrašně už jen málokterý. Popravdě jsem se spíš těšil na další dávku erotiky, než sledovat céčkové efekty propíchnutí očí, nebo ukousnutí kusu masa z krku obětí. Všechno mi to bohužel přišlo až moc laciné, nezáživné a asi bych to ani nedokoukal dokonce, kdyby tam nebyla Laura.

Laura Gemser podobně jako Dirce Funari má ke stydlivosti hodně daleko, ale nikdy se nijak netajila, že v některých scénách použila dablérku. Tady naštěstí neměla zas až tolik důvodů to použít, ale kvůli její odmítavosti muselo být pár scén vynecháno. Podobně tomu bylo i u druhé jmenované, která toho sice ukázala podstatně více, ale souložit odmítala po celou dobu. I díky tomu se tak druhá polovina změnila spíše na erotický nežli porno film. Od svého vzniku se však tento snímek potýká s docela velkou nevolí diváků a v některých zemích musel být ještě „ořezán“ na přijatelnější verzi.


Hodnocení:
Slabých 50%

Žádné komentáře:

Okomentovat